ОКРУЖНИ суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Данијела Планинчића, осуђеног члана криминалне групе Зијада Турковића, и Жељка Лазића званог Легија због оружане пљачке "Нешковић пумпе" из које је украдено око 7.000 КМ.

Пљачка се догодила 8. септембра око 14.50 у Поповима, код Бијељине, а разбојници су исти дан ухапшени. На терет им се ставља разбојништво и прикривање. Према наводима оптужнице у пљачку су ишли украденим "мерцедесом А класе", власништво Љ. К. који су префарбали и на њега ставили словеначке таблице.

- Лазић је маскиран ушао у просторије пумпе и пиштољем је запретио радницама. Из ладице, у којој стоји пазар, узео је 6.958 КМ и побегао вани. Потом је ушао у украдени "мерцедес", у којем га је чекао Планинчић, и великом брзином побегли су према Павловић мосту - наводи се у оптужници.

Планинчић је недавно изашао из затвора где је одлежао казну од шест и по година због учешћа у стравичним злочинима злогласне Турковићеве групе. Осуђен је након што је споразумно признао кривицу за учешће у убиству Марија Толића, Вернера Ајдарија, односно закопавању њихових тела, а био је присутан и када је Турковићев "хитмен" Миленко Лакић убио Рајка Миловановића, који је сам себи ископао раку.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Bagerom uništio automobil dužniku (VIDEO)

Планинчић се споразумом обавезао да ће током суђења Зијаду Турковићу сведочити у корист Тужилаштва БиХ, што је на крају одбио. Због тога је новчано кажњен са 10.000 КМ, а када је поново одбио сведочење осуђен је на месец дана затвора.

Након што је Планинчић одбио сведочење у Суду БиХ, тужилац Диана Кајмаковић судском већу је тврдила да је он уплашен, те да је добијао претње. Потом је подсетила да је Миленко Лакић на рочишту о признању кривице Планинчићу рекао: "Води рачуна шта радиш. Рајко ти је поручио да је хладно тамо где ћеш ићи и да понесеш деку." Планинчић је на то реаговао тврдећи да се не плаши ничега, и да је оптужница монтирана и да зато одбија сведочење.


ИСПАО ИМ НОВАЦ

БИЈЕЉИНСКИ суд потврдио је оптужницу и против Ермина Решидовића и Елдина Кадрића за пљачку мењачнице "Код Мише" у Бијељини 30. августа из које је украдено 150.000 динара (2.500 КМ). У пљачку су дошли "мерцедесом" Е320" и Решидовић је, маскиран, уз претњу пиштољем отео новац. Трчећи је кренуо да бежи и радник га је сустигао, па је Решидовић испалио метак у ваздух, при чему му је испао већи део новца. Видевши шта се дешава Кадрић је дао гас и побегао, а Решидовић је пешке наставио да бежи и обојица су убрзо ухапшена.