ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Влада Српске на седници у Источном Сарајеву донела одлуку о изградњи студентског дома у Источном Сарајеву за шта је у републичком буџету планирано два милиона КМ.


Вишковић је рекао да ће капацитет дома бити 400 лежајева, те истакао да Влада жели да допринесе бољем студентском стандарду.

Према његовим речима, Скупштина града Источно Сарајево дала је предлог да се изврши реконструкција објекта који се налази у близини градске Скупштине који ће бити прилагођен наменама студентског центра.

Премијер је истакао да ће се на овај начин смањити трошкови, јер би у случају да се гради нови објекат само уређење локације коштало више од 500.000 КМ, а постојећи објекат има сву инфраструктуру и паркинг.

- То ће олакшати да изградимо студентски дом и да за студенте обезбедимо нормалне услове, рекао је Вишковић и додао да, према информацији министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђана Рајчевића који је јуче обишао студентске домове у Источном Сарајеву, услови нису ни близу као у домовима на Палама и Бањалуци.

Вишковић је истакао да је обавеза Владе Републике Српске да и овим студентима помогне и да до краја идуће године добију нови студентски дом који ће омогућити нормалне услове за њихово студирање.