- Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је у Републици Српској неопходна свеобухватна реформа образовања и доношење новог закона о високом образовању.

-Неопходна нам је свеобухватна и видљива реформа образовања, јер морамо имати кадар који може да се носе са изазовима модерног времена, рекао је Додик новинарима након састанка са руководством Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци, којем су присуствовали министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Недељко Чубриловић: Свађе и сукобе протерати из парламента

Рајчевић је рекао да је Факултет политичких наука свестан значаја реформских начела међу којима су модернизација и интернационализација.

Гајанин каже да Универзитет подржава промене које иду у корак са модерним временом, док декан Факултета политичких наука Здравко Злокапа истиче да овај факултет креће са модернизацијом студијских програма и да су ове године на првом циклусу студија спремна четири нова студијска програма.