Када сам ујутро нашла мртву козу у дворишту куће, што није први пут на нашем имању, нисам ни сањала да је коза заправо силована и задављена, прича за "Независне" Слободанка Вучковац из Радињаче, код Бањалуке.


Како је испричала, оно што ју је посебно шокирало је да је за такав морбидан чин осумњичени тридесетдвогодишњи младић који, како истиче, није негирао ово дело, већ је њеном сину чак и признао да му је коза једноставно "била привлачна".


И раније јој се каже, дешавало да пронађе мртву козу коју би потом закопали, а можда би и сада било тако да јој сумњу нису пробудиле необичне повреде животиње која је притом била и изван штале.


Поред мртве козе како је испричала за "Независне", нашла је новчаник у којем су били документи тридесетдвогодишњака за којег никад не би могла помислити да би учинио нешто тако настрано.


"Позвала сам полицију која је дошла на лице места па је затим дошао и ветеринар. Рекла сам му да ми је чудно нешто око козјег репа, а ветеринар је вероварно одмах видео о чему се ради. Иако ми он то није одмах потврдио, рађена је обдукција у ветеринарском институту у Бањалуци одакле сам добила званичну потврду да је моја коза силована и задављена", прича шокирана жена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЖАС У САРАЈЕВУ: Ухапшен због сумње да је силовао пса


Према њеним речима, после силовања, коза је задављена, а та чињеница ју је шокирала и уплашила.


"Тај младић је испитан у полицији, био је у притвору 24 часа након чега су га и пустили. Замислите да он то уопште није негирао, а када је, после свега срео мог сина рекао му је 'знаш ја кад сам ишао и видео козу, она је мене привукла'. Ето то је лично мом сину рекао", истиче огорчена жена.


Према њеним речима, добила је информацију и да је полицији признао шта је учинио.


"Чак је како сам чула и испричао како је изгубио новчаник, јер је наводно када је све то завршио, подигао панталоне и пошто ту има једна обалица, на њу се оклизнуо и пао на леђа. Ту му је највероватније испао новчаник", додаје Слободанка Вучковац.


Према њеним речима, у питању је младић који иначе није проблематичан, запослен је и никад не би посумњала да би учинио нешто слично, а и њихове комшије су шокиране и уплашене овим сазнањем.


"Ми смо повратничка породица и сада ме је страх. Не знам шта да мислим када неко животињи нешто тако може да учини, а учињено је јер мени је све то званично и потврђено зато и причам о томе. И те козе које сам раније нашла мртве, ја сад више верујте, не знам шта да мислим. Никада досад нисам доводила у питање то да ли су природно угинуле, не бих ни сада да се то није десило. Све ово ме је стварно уплашило", прича Слободанка Вучковац.


Како нам је потврђено из Полицијске управе Бањалука припадници месно надлежне полицијске станице у уторак су идентифковали и испитали В.В. због сумње да је извршио кривично дело мучење и убијање животиња у месту Радињача, Бањалука.


"О свему је обавештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се у редовној процедури, после комплетирања и документовања предмета достави извештај", навели су из полиције.


(nezavisne.com)