ВЛАДАН Новаковић (25) из Градишке ухапшен је због сумње да је дуже време уходио и прогањао своју бившу девојку, коју је у ноћи између суботе и недеље напао и ошамарио.

Због тога је приведен у полицијску станицу из које је покушао да побегне при чему је напао полицајца, кога је лакше повредио и подерао му део униформе.

Цео случај откривен је након што је отац 17-годишње девојке, у недељу два сата иза поноћи полицији пријавио да је Новаковић напао и повредио његову ћерку. Све се одиграло неколико сати раније на прослави рођендана њеног пријатеља. Испоставило се да су њих двоје били у љубавној вези коју су одавно раскинули, али је Новаковић наставио да уходи и прогања девојку, шаље јој поруке и слично.


Прочитајте и: Vređaju Srbe i “teraju” ih preko Drine: Grafit mržnje u Brčkom (FOTO)


- Поступајући по пријави полицијски службеници су дошли до оперативних сазнања да В. Н. већ дужи временски период прати и узнемирава 17-годишњакињу, коју је 16. јануара напао и нанео јо телесне повреде - рекла је портпарол ПУ Градишка Весна Дивљановић.

Новаковић је позван у полицијску станицу из које је наводно покушао да побегне, у чему га је спречио један полицајац.

- У поступку лишавања слободе, В. Н. је покушао да побегне из службених просторија, и том приликом физички је напао полицајца поцепавши му део службене униформе и наневши му повреде - рекла је Дивљановићева.

Портпарол ПУ Градишка Весна Дивљановић

Незванично сазнајемо да је полицајац задобио лакше повреде руке и врата. Након инцидента Новаковић је савладан и задржан у полицији 24 сата, а након криминалистичке обраде је пуштен на слободу.

- Осумњичени је лишен слободе због сумње да је починио кривична дела телесна повреда, прогањање и спречавање службеног лица у вршењу службене радње. О свему је обавештен дежурни тужилац који је наложио да се, након комплетирања и документовања предмета, достави извештај за почињена кривична дела - рекла је Дивљановићева.

ПРИВОЂЕЊЕ Полицијска управа Градишка, Фото О. Матавуљ

ОСУДА НАСИЉА

ДО сада Владан Новаковић полицији није био познат по насилним делима, али је пролазио кроз полицијске евиденције због поседовања илегалног оружја.

- ПУ Градишка осуђује сваки вид насилног понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања - саопштено је из полиције.