ОСНОВНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор Милошу Ећиму (23) из Бањалуке осумњиченом да је у тучи нанео тешке повреде Игору Ч. (31), док је лакше повредио Д. Б.

До туче је дошло у суботу око три сата иза поноћи у ресторану "Стара Ада" у Бањалуци, након свирке познатог певача Џенана Лончаревића. Све се одиграло наочиглед већег броја сведока, међу којима је било и угледних Бањалучана.

Очевици причају да су две групе младића седели сто до стола, када је изненада дошло до препирке, а потом и туче.

У сукобу је учествовало више младића, а с Ећимом у друштву су били Б. Л., Н. П., Н. З., Б. Б. и Е. М. Сви се терете за учествовање у тучи, док је Ећим осумњичен за наношење тешких телесних повреда Игору Ч. и телесних повреда Д. Б.

Прочитајте и:Razbijena organizovana kriminalna grupa: Uhapšeno 8 dilera u akciji "Merlin 2"


- Притвор је затражен због бојазни да би боравком на слободи осумњичени могао ометати кривични поступак - рекла је портпарол ОЈТ Бањалука Маја Ђаковић Видовић.

Због задобијених повреда Игор Ч. је превезен у УКЦ РС и хоспитализован у Служби за максилофацијалну хирургију.

- Задобио је повреду главе и прелом костију лица. У току је обављање дијагностичких процедура. Пацијент је засада стабилног здравственог стања и остаје на даљем болничком лечењу и праћењу - рекао је начелник Службе др Маринко Каралић.


ПОЗНАТ ПОЛИЦИЈИ

МИЛОШ Ећим је у децембру прошле године споразумно осуђен на новчану казну од 800 марака због туче у Лакташима из априла 2017, када је повређен Петар Золак. Заједно с њим на исту казну осуђени су Вељко Ражнатовић, син певачице Светлане Цеце Ражнатовић, и Немања Ђурић, док је радник Народне скупштине РС Јован Марјановић осуђен на казну од 1.000 КМ.