Према незваничним сазнањима, "Мајкрософт" ради на пројекту под именом ''Бали'', који ће корисницима омогућити контролу података прикупљених о њима и њиховим активностима.

Функцију развија "Мајкрософтов" тим за истраживање и чини се да је тренутно у фази приватног тестирања. Према страници пројекта, Бали се заснива на концепту инверзне приватности.

Ако постоје информације које само ви имате и нико други не зна за њих, то је приватно. Ако постоје информације које неко други има о вама, али их ви немате, то је није приватно. Према "Мајкрософту" , њихов циљ је да "обрнуту приватност" сведу на минимум.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ''Мајкрософт'' најавио нове функције за ''Скајп''

Да би се то постигло креира се ''Бали'', "банка личних података" која ставља кориснике у контролу над свим прикупљеним подацима о њима. Све информације које корисник генерише биће ускладиштене у банци и корисник ће имати могућност да прегледа и управља тим информацијама.

Чак ће им бити понуђен избор да деле и уновче податке, уколико то желе. То овај додатак чини нешто другачијим од сличних понуда компанија као што су ''Фејсбук'' и ''Гугл'', и кориснику омогућава да прегледа прикупљене податке, али нуди ограничену контролу.

(Б92)