Познати британски хеви метал бенд Iron Maiden (или да будемо прецизнији, холдинг компанија у власништву бенда), поднела је тужбу против компаније 3D Realms, која се односи на ретро ФПС пуцачину Ion Maiden.

У тужби се наводи да су лого игре као и комплетан маркетинг, направљени тако да збуне кориснике, како би они помислили да је игра на неки начин повезана са Iron Maiden-ом.

3D Realms је најпознатији по класичној „пуцачини“, Duke Nukem 3D, а Ion Maiden је направљена на истом engine-у из 1995. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВА ПОКЕМОН ИГРИЦА: Спавање претвара у забаву

Иначе, тужба је поднета 28. маја у Централном дистрикту калифонијиског суда и укључује неовлашћену употребу идентичних имитација Iron Maiden трејдмарк креатура, за које тужилац тврди да може да створи забуну код корисника. Корисници који играју ову игру, могу да помисле да је она направљена у сарадњи са познатим бендом, што није тачно. Даље у тужби се наводи да у игри постоји много ситуација које могу да проузрокују конфузију.

Iron Maiden потражује 2 милиона долара за одштету, а захтева и да се сајт игре (ionmaiden.com) угаси или пребаци у њихово власништво.

(PC Press)