Америчка компанија Епл затражила је од добављача да повећају производњу њеног модела "ајфон 11" за до осам милиона јединица, односно за око десет одсто, објавио је данас јапански пословни лист "Никеи ејжан ривју".

Прочитајте још: Самсунг прекинуо производњу мобилних телефона у Кини

Као разлог за тај потеза Епла, јапански лист наводи бољу тражњу од очекиване.

"Раније је Епл био прилично конзервативан у погледу наруџбина", које су биле мање него за прослогодишњи нови ајфон, пише "Никеи" позивајући се на неименовани извор и додаје да ће након повећања поруџбина, припремни обим производње за серијом "ајфон 11" бити већи у односу на прошлу годину.

Најновији раст поруџбина за ајфоном се, према тврдњама неименованих извора, дугује најјефтинијем моделу "ајфон 11" и моделу "ајфон про 11", док је Епл истовремено ревидирао наниже поруџбине за својим најскупљим моделом из те категорије, "ајфоном 11 про маx", чија је почетна цена 1.099 долара.

Прочитајте још: ЕКРАН СА СВИХ СТРАНА: Кинеска компанија представила нови телефон револуционарног изгледа (ФОТО/ВИДЕО)

Јапански лист, такође, преноси да добављачи остају уздржани и да брину да виши ниво поруџбина можда неће бити одржив.

"Тражња је за сада добра. Али морамо бити опрезни како не бисмо постали превише оптимистични. Надам се да ће овогодишњи врхунац сезоне трајати дуже него прошле године", поручују из руководства једног од добављача.