МАЛОЛЕТНИ Б. К. (14) ухапшен је данас због сумње да је у насељу Дока у Сремским Карловцима убио Живосава Милетића (64), чији су нестанак полицији пријавиле комшије 1. септембра. Према првим сазнањима, дечак је несрећног човека још 31. августа везао за дрво, а тело је пронађено тек после десет дана. Милетић није имао видљиве повреде, па се сумња да је умро од глади и жеђи!

Малолетник се терети да је 31. августа, у багремару на излазу из Карловаца, везао руке и ноге шездесетчетворогодишњем суграђанину из Сремских Карловаца и ту га оставио. Наводно, није имао намеру да га усмрти, већ "само да га веже". Живосав је, како је данас саопштила Полицијска управа у Новом Саду, у међувремену преминуо, а тело је однето у Институт за судску медицину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЖАС КОД СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА: У шуми пронађен леш мушкарца

Обдукцијом је утврђено да жртва нема механичких повреда.

- Десет дана је био везан за дрво по сунцу и киши. Због тога се верује да је умро у најстрашнијим мукама од глади и жеђи - рекао нам је извор близак истрази. - Милетић је за дрво везан најлоном и браон пертлом. Њима је везивао гумене чизме, које је носио чак и лети. Био је у седећем положају, а тело у фази распадања.

НИЈЕ МОГАО ДА БРИНЕ О СЕБИ ПРЕМА речима мештанке Сремских Карловаца, која не жели да јој се име објављује у новинама, 64-годишњак због природе своје болести није могао да се сам брине о себи. Наводно, о томе постоји и лекарски извештај, али никада није био смештен у неку установу.

Леш су случајно пронашли мештани, а пажњу им је привукао непријатан мирис који је почео одатле да се шири.Након сазнања да је у овој сремској вароши нађено беживотно тело, међу мештанима се брзо пронела вест да је реч о Живосаву Милетићу. Он је наводно имао психичких проблема, а живео је са мајком (85), која има исте здравствене тегобе.

- Последњи пут сам га видела 31. августа - каже мештанка Сремских Карловаца, наводећи да је и мајка 64-годишњака говорила да јој је син нестао. - Сутрадан смо нас неколико кренули да га тражимо, али га нигде није било. Чак смо и по граду залепили фотокопију његове слике из личне карте, али се нико није јављао.

Покојни Живосав је био тих и повучен и како причају мештани "ни мрава не би згазио"

- Можда је јадан покушавао да се ослободи, али, нажалост, није успео. Не знамо ни да ли је дозивао упомоћ, јер нико ништа није чуо - причају познаници Милетића.

За 14-годишњака осумњиченог за убиство поједини мештани кажу да им је познат по проблематичном понашању. Веле још да је долазио у насеље Дока, где је Милетић живео са мајком.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА У ИТАЛИЈИ: Ташта спасла дете, убица потом пуцао у себе!