БЕЖИВОТНО тело Предрага Костића (42), са видљивим повредама од ватреног оружја, пронашла је полиција у шумарку, на Старом војном путу бб, у делу где се са Ибарске магистрале скреће према београдском насељу Железник. Костић је, према првим информацијама, убијен прексиноћ око 20 часова, са више хитаца из “дуге деветке” и остављен на путу. Полиција трага за његовим убицама и утврђује мотиве овог злочина.

Како “Новости” сазнају, беживотно тело које је лежало у локви крви нашао је око 22 часа возач аутомобила, који је туда случајно пролазио. Одмах је позвао Хитну помоћ и полицију. Увиђај у овом делу Липовачке шуме, где је иначе, видљивост јако слаба, трајао је више сати.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Пронађено тело мушкарца, изрешетан ватреним оружјем, убијени имао криминални досије

- Инспектори су прегледали терен, али због слабе видљивости, морали смо да се вратимо на лице места поново - каже наш извор из МУП. - Наиме, у мраку је било теже уочити још неке могуће детаље и доказе, коју су потребни за расветљавање овог убиства.

Како сазнајемо, на телу Костића биле су врло видљиве повреде од ватреног оружја. Незванично, он је упуцан са више хитаца у стомак и груди, а једним је, наводно, и “оверен”. Тело је послато у Институт за судску медицину, где ће обдукцијом бити утврђен тачан узрок и време смрти.

Према првим незваничним информацијама, међутим, сумња се да је Костић довезен у шуму аутомобилом, где му је потом наређено да изађе из кола, а онда је најпре тучен и потом упуцан са више хитаца. О свирепости злочина, доказују огромни трагови крви на месту где је ликвидиран, али и неколико камених крвавих плоча, за које се верује да су насилницима користиле приликом пребијања жртве.

Крв убијеног Костића на земљи

По другој верзији приче, Костић, који је недавно изашао из затвора, наводно је имао договорен састанак са неким са ким је и раније “пословао”. Не слутећи никакво зло, чекао је свог партнера на договореном месту. Али, када је овај стигао, обрушио се на Костића и потом га сурово убио. Наводно, због нерашчишћених рачуна око послова с дрогом.

Шта је истина показаће истрага. Оно што је, међутим, за сада познато, јесте чињеница да је Предраг Костић одраније добро познат полицији, као и правосудним органима Србије. Више пута је осуђиван и у затвору је провео године због наношења тешких телесних повреда, неовлашћеног поседовања ватреног оружја, разбојништава и пљачки.

По изласку из затвора, наводно, ушао је у послове са дрогом, којом се раније није бавио и за шта није осуђиван. Сумња се да је дошао у сукоб са својим партнерима и да је због нерашчишћених послова са наркотицима, ликвидиран. Наводно, његово убиство има везе са једним великим, још неразјашњеним злочином.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
МАФИЈАШКА ЛИКВИДАЦИЈА: Ђуровића и Радоњића убили исти криминалци


Инспектори су и јуче узимали трагове са места злочина

ОПУШЦИ И ТРАГОВИ ГУМА

ПОЛИЦИЈА интензивно ради на идентификацији убице и утврђивању мотива ликвидације, као и проналажењу свих могућих доказа који би им помогли у истрази. Анализирају се сви нађени трагови, као и неколико чаура са лица места, а проверава се и ДНК материјал потенцијалних ликвидатора.

И јуче, инспектори МУП Србије, вратили су се још једном на место злочина, како би га детаљно испроверавали, и узели још неке од могућих доказа - трагове гума возила која су прошла тим путем, бачене опушке од цигарета, трагове крви...