ДЕВОЈЧИЦА С. С. (15) из Аранђеловца, умрла је у уторак због екстазија (МДМА) који је узела пре четири дана. Упркос вишедневној борби лекара на токсиколошком одељењу ВМА, није јој било спаса. Никола Б. (21), који је донео ову синтетичку дрогу, данас је ухапшен и одређено му је задржавање од 48 сати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен осумњичени за производњу и продају дроге

Према извештају полиције, младић је приведен због сумње да је 2. новембра, у вечерњим сатима, током приватне журке у кући у Аранђеловцу, извадио кесицу са седам таблета и ставио је на сто. Ту је седела С. С. која је, како се сумња, узела један екстази.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Код Новосађанке и Краљевчанке нађен екстази

- Девојчици је позлило, а четири дана касније је преминула - рекли су нам на ВМА. - Према речима лекара, тинејџерка није преминула због превелике количине МДМА из ектазија, већ због компликација које су изазване уношењем опасне супстанце.

Кривично дело за које се Никола сумњичи је омогућавање уживања опојних дрога. По налогу Основног јавног тужилаштва у Аранђеловцу, уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

Како смо данас чули од породичних пријатеља породице С. С., девојчица је ишла у други разред Гимназије "Милош Савковић", добро дете, одличан ђак и није било познато да је узимала наркотике.

НЕОПХОДНА ХИТНА РЕАКЦИЈА ШТО се тиче тужилаштва, није много урађено - каже Дарко Комненић, адвокат који заступа породицу Јована Пауновића, младића недавно преминулог од наркотика. - Дошло је до персоналних промена, а предмет, у међувремену, још није прерасподељен. У оваквим ситуацијама, неопходна је хитна реакција државе, а не да случај тавори. Прошло је пет месеци и немогуће је да не може да се утврди ко је продао наркотике, на сплаву где се све снима.

- Реч је о дивној, угледној породици - чули смо данас од житеља Аранђеловца. - Осим ње, девојчицини родитељи, вредни су и добри људи, имају још двоје деце. Све нас је ова вест шокирала. У гимназији је једва одржана настава, а запосленима и ђацима је то био један од најтежих дана.

Иначе, јавна је тајна да је младима у Аранђеловцу дрога доступна, да је могу наћи на сваком кораку и да је јефтина.

- Највише младих узима екстази и марихуану, а углавном их конзумирају по кућама - рекао нам је извор из полиције.

Иначе, у јуну ове године четворо младих је умрло, како се сумња, услед предозирања - Јован Пауновић (17) и Мирјана Милић (21) из Београда, М. М. (17) из Крагујевца, Н. С. (18) из Бачке Паланке. Јованова породица, како кажу, све информације које су прикупили о кобној ноћи дали су полицији. Јован је тада узео смртоносну дозу наркотика, а потом је сатима лежао сам испред сплава, док није дошла Хитна помоћ.