ПОЛИЦИЈА је у више одвојених акција ухапсила 55 особа, а против још 40 је поднета кривична пријава у редовном поступку. Међу њима је и девет малолетника. Сви су махом осумњичени за разбојништва и крађе, али и недозвољено држање наркотика.

Прочитајте још - Ни пертле нису остале

Ужичанка Т. Т. (27) је приведена због преваре и недозвољене трговине. Сумња се да је она преко профила "продаја оригиналне гардеробе" продавала одећу. Тако је једном мушкарцу из Чајетине уместо зимске јакне коју је наручио за 7.000 динара, послала пакет са копијом дуксерице познате марке, вредности око 2.000 динара.

Т. Т. је, како се сумња, на пошиљци навела лажне податке, а профил преко кога је продавала је 22. новембра деактивиран. Полиција је у њеном стану и другим просторијама пронашла 1.012 одевних предмета, међу којима и зимске јакне, дуксерице, мајице и тренерке, без доказа о пореклу. На овај начин буџет Србије оштећен је за око 600.000 динара.

У Београду је ухапшен В. К. (21) јер је 11. новембра ове године напао достављача хране и отео му 12.000 динара. Током претреса стана код њега је пронађена и дрога. Приведен је и И. С. (20) који је из једног маркета однео сеф са 100.000 динара. Због напада на жене и отимање ташни, у Лазаревцу је ухапшен Д. У. (38), док се Београђанин Д. М. (39) нашао у притвору јер је током пљачке једном старијем суграђанину нанео тешке телесне повреде.

ЛАЖНИ РАДНИК БИА ОПЕРАТИВЦИ ваљевске полиције ухапсили су Т. Ј. (47) због преваре. Сумња се да се он од априла до августа ове године двојици мушкараца из околине Ваљева лажно представљао као радник Безбедносно-информативне агенције (БИА) и довео их у заблуду тако што им је обећао да ће им обезбедити посао у Минхену. Т. Ј. је од њих, како се сумња, узео 288.000 динара.

Тројица београдских малолетника, од којих најмлађи има 14 година, приведена су због напада и пљачке једног мушкарца. По налогу Другог јавног тужилаштва у Београду поднета је кривична пријава у редовном поступку против крадљивца аутомобила (38). Он се терети да је, у октобру и новембру 2018. године, подесним предметом откључавао браве на вратима аутомобила, а потом их одвозио у непознатом правцу и остављао на улици. Полиција је пронашла "фијат уно", "мазду 626", "мицубиши колт", "ситроен ЗХ", као и два "сузуки марутија" и вратила их власницима.

Јагодинска полиција ухапсила је П. Т. (36) због пљачке златаре, а крагујевачка је привела М. С. (33) због преваре, јер је продао туђи аутомобил и "зарадио" 3.000 евра. Иза решетака је и Новопазарац Х. А. (29) на чијој су се мети нашле туђе куће и објекти, али и болесници у болници у овом граду.

Зајечарка В. Т. (26) се сумњичи да је опљачкала једну кућу у околини овог града и однела 5.000 евра. А Нишлија Т. А. (27) се терети за бројне крађе и отимање златног накита од старијих жена. Његов суграђанин М. Љ. (25) се сумњичи за крађу мотора, вредног 450.000 динара. Крађа нафте из цистерни једне фирме сместила је иза решетака Пироћанце Д. Р. (33) и М. П. (30).

Ухапшена је још једна жена. Смедеревка Н. И. (38) упала је у кућу једног суграђанина и украла му новчаник и лична документа из јакне у ходнику.