МИЛОШ Јаковљевић (21), који се терети да је убио шеснаестогодишњег брата Марка, априла 2014. у дворишту основне школе у београдском насељу Калуђерица, од данас је оптужен за тешко дело против опште сигурности. Уколико буде осуђен, може да добије од две године до максимум 10 година затвора.

До великог обрта дошло је на данашњем рочишту у Вишем суду у Београду, јер се Милошу на терет стављало тешко убиство за које је била запрећена казна до 40 година затвора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У КАЛУЂЕРИЦИ: Брат упуцао брата?

Међутим, измењеном и прецизираном оптужницом тужилаштва, он се сада терети за тешко дело против опште сигурности. О новој оптужници до наредног главног претреса требало би да се изјасни одбрана, а и да се са њом упознају чланови судског већа. После тога, уколико буде прихваћена нова квалификација кривичног дела, Јаковљевићу ће се судити по - новој оптужници.

Иначе, оптужени Милош Јаковљевић никада није ни прекршајно нити за било које дело осуђиван. У претходном процесу, када је у дубокој црнини коју и данас носи, дошао у зграду у Катанићеву, кроз сузе је испричао суду:

- Нисам хтео да убијем свог брата Марка. Волео сам га највише у животу. Десило се случајно и мом кајању и тузи нема краја. Са тим ћу морати да живим до краја живота.

Следећи претрес заказан је за 7. фебруар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нисам хтео да убијем брата

ПОРОДИЦА СЕ БОРИ

МИЛОШ Јаковљевић, који се брани са слободе, никада до сада није изостао ни са једног суђења. На сваки претрес долази у пратњи адвоката, али и оца Горана Јаковљевића, који се у овом предмету води као оштећени.

- Тужна је судбина наше породице. Један син ми је у гробу, други на оптуженичкој клупи. Нашег Марка ништа више не може вратити. Он ће живети докле год смо ми живи, а за Милоша ћемо се борити. Не браним га, али једно дете сам изгубио, не морам и друго - рекао је Горан.