Тридесетрогодишњи Александар Стојковић из Сувог Дола, код Врања, страдао је у петак увече у саобраћајној несрећи када се запалио аутомобил којим је управљао, на ауто-путу Врање - Лесковац, недалеко од Власотиначке петље. Увиђај је завршен, а очекују се резултати обдукције, потврђено нам је из породице страдалог.

Александар је био вредан момак, керамичар, кога су познавали многи Врањанци. У породичној кући у Сувом Долу, Александрова мајка и отац не могу да зауставе сузе, стално понављајући како не верују шта се десило и да више нема њиховог Александра. Окупљени рођаци кроз сузе покушавају да утеше неутешне људе.

Александров брат Марјан Стојковић, објашњава нам да је узрок несреће вероватно плинска боца за грејање, коју је Александар возио на градилиште у Ниш.

Оно што ми знамо је да је та боца експлодирала, можда се он угушио и пре паљења аутомобила. Мој брат је био један диван, млад и вредан човек. Нико за њега никада није рекао ружну реч - прича нам Марјан.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Отац троје деце страдао у пожару (ФОТО)

Он и његов отац кажу да им је још теже што не знају када ће тело бити допремљено, па се још не зна ни када ће бити сахрана несрећно страдалог младића.

- Не могу да верујем да се то десило нашем пријатељу. Ја вреднијег и веселијег човека нисам упознао. Свуда је стизао и иза себе има бројне задовољне муштерије, са којима је после завршетка радова постајао пријатељ - прича један од Александрових пријатеља.

Досадашња истрага је, према речима рођака страдалог Александра, показала да је он управљао пик-ап возилом, које се запалило током вожње. Зауставило се када је ударило у банкину, где је у потпуности изгорело. Припадници лесковачке ватрогасно-спасилачке јединице су извукле тело из аута и оно је послато на обдукцију.

ОПРОШТАЈ НА МРЕЖАМА

НАСТРАДАЛОГ су сви у Врању познавали као Аца Бимбер, тако му се и фирма звала. Вест о његовој смрти многе је шокирала. У току јучерашњег дана многи његови пријатељи у неверици опраштали су се од њега и путем друштвених мрежа.