Бошко В. (54), један од шефова царинске испоставе у Мајданпеку, ухваћен је у суботу увече у тренутку када је из куће Марице и Драгутина Логофетића, на Милошевском путу у Неготину, износио торбу са 106.000 евра које је украо из дома ових глувонемих стараца.

Логофетићи су у тренутку крађе боравили у оближњем Милошеву, у старачком дому, а да све буде још тужније, власник куће у селу Милошево у коме је смештен старачки дом управо је Бошко В., који тај објекат, за суму од 1.000 евра месечно, издаје људима који држе дом за стара лица.

Бошко В. је, како сазнајемо, кућу Логофетића, недалеко од кафане "Добар дан", обио у вечерњим сатима, знајући да они нису у њој.

Ово двоје људи на прагу девете деценије читав свој радни век провели су у Немачкој радећи као кројачи. У насељу Милошевски пут подигли су двоспратну кућу и сваку собу у њој луксузно опремили. Рођени су глувонеми, и осим што имају контакт с неколико комшија, са осталим станарима у Улици Боре Лазаревића скоро да и не комуницирају. Видно узрујани и очигледно под седативима, о целом овом случају нису желели да дају изјаву за новинаре.

- Провела сам са њима целу ноћ. Веома су узрујани, а Марица посебно. Ни сами не знају шта их је снашло и не могу да верују да се то догодило - наводи власница старачког дома.

Цариник је, како незванично сазнајемо, од Драгутина, кога је покушао да опљачка, сазнао да он у кући чува 200.000 евра. Након што је то чуо, решио да обије кућу и украде новац.

У томе су га, ипак, осујетиле комшије, које су, видевши светлост батеријске лампе у кући Логофетића, позвале полицију, која га је ухватила баш у тренутку када је обијао кућу.

- Нисмо ништа чули, иако смо малтене прве комшије. Улица је слепа и "ушушкана". Видели смо само аутомобиле, полицију. Нисмо ни знали да су Логофетићи у старачком дому. Осим што овде имају кућу, имају и стан у граду, па смо мислили да су тамо - кажу комшије.

Бошко В. је, маскиран фантомком и са рукавицама на рукама, како незванично сазнајемо, у кућу ушао уз помоћ алата за обијање, извршио преметачину и пронашао 106.000 евра, које је ставио у своју торбу. У тој торби је полиција, која је у Улицу Боре Лазаревића стигла одмах по дојави, у рекордном року, и пронашла плен, као и алат за обијање.

Илустрација / Depositphotos


Одмах су позвани власници куће, којима је новац враћен, а Драгутин је, наочиглед полицајаца, из једног места у кући изнео још 94.000 евра.

Тако је цариник, поред тога што је остао без плена од 200.000 евра које су супружници које је покушао да опљачка стекли мукотрпним радом у иностранству, зарадио - ћорку.

Цариник је одмах признао дело. Против њега је поднета пријава због тешке крађе и одређен му је притвор до 48 сати.

ЧЕКАЈУ ЛИЦЕНЦУ

На лицу места у Улици Боре Лазаревића број 9, у насељу Милошевски пут, затичемо припаднике криминалистичке полиције и власницу дома у којем борави брачни пар Логофетић.

- Наш дом је тренутно у фази добијања лиценце, и ми пружамо услуге смештаја старим лицима. Кућу смо закупили уговором на три године и већ 10 месеци уредно плаћамо закупнину - каже ова жена, не желећи да о случају подробније прича.