ПРИПАДНИЦИ Полицијске управе из Зајечара поднели су кривичне пријаве против тројице дечака старости 16, 15 и 14 година из тог града, због сумње да су уцењивали и сексуално искоришћавали две девојчице од 13 и 15 година са којима иду у исту школу!

Шеснаестогодишњак је од ових девојака затражио да му путем друштвених мрежа пошаљу своје фотографије на којима су обнажене - наводи за наш лист извор из истраге. - После извесног времена, њих две су то и учиниле и послале му слике.

Прочитајте још:СЛУЧАЈ БОРСКОГ ФУНКЦИОНЕРА: Одузели им телефоне, траже порнографију

Након тога, за ове девојчице уследио је прави хорор.

- Малолетник од 16 година је почео да им прети да ће њихове фотографије објавити на свим друштвеним мрежама - наставља наш саговорник. - Оне су га молиле да то не уради, након чега им је дечак обећао да неће ако му заузврат "нешто учине".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Малолетници из Сврљига сексуално искористили дванаестогодишњакињу, па се хвалили на Фејсбуку!

Уплашене, девојчице су му казале да ће урадити све што тражи.

- Тада им је дечак казао да морају да имају сексуални однос са њим. У противном, запретио им је да ће њихове фотографије видети сви - почевши од другова у школи, наставника па до њихових родитеља.

Како сазнајемо, девојчица стара 13 година је, у страху, пристала и имала сексуални однос са најстаријим дечаком. Њена две године старија другарица је са малолетником од 16 година, у замену да не објави фотографије, имала орални секс.

- Међутим, након тога се тортура наставила, јер је најстарији дечак у "причу" увео и своја два друга старости 14 и 15 година - наставља наш саговорник. - Уцењивање се наставило, а девојчице су претње почеле да добијају и од друге двојице дечака и то на друштвеним мрежама, али и телефонски.

ЗАПРЕЋЕНО ДЕСЕТ ГОДИНА ДЕЧАЦИ се терете за кривично дело силовање у стицају са прибављањем и поседовањем порнографског материјала и искоришћавањем малолетница у те сврхе. - Да су у питању пунолетне особе, казне за ово дело би биле драконске и најмање са чим би прошли је 10 година затвора - додаје наш извор. - Међутим, с обзиром на то да се ради о малолетницима, уколико буду осуђени биће им изречена блажа казна коју би издржавали у васпитно-поправном дому.

Девојчица стара 15 година је, након тога, имала орални секс и са друга два дечака, али ни после тога уцене и застрашивање нису престајали.

- Дечаци су, готово свакодневно, претили девојчицама - додаје наш саговорник. - Претпоставља се да је све ово трајало најмање месец дана, али истрага то тек треба да утврди.

Да се нешто чудно дешава са његовим дететом, приметио је отац једне од девојчица.

- Отац једне малолетнице је узео мобилни телефон своје ћерке и у њему пронашао поруке од којих му је буквално позлило - наставља наш саговорник. - Како сазнајемо, супруга га је једва спречила да не оде и сам пресуди малолетницима. Након тога, он је однео телефон у полицију, после чега је клупко почело да се одмотава.

Девојчице су у присуству родитеља доведене у полицију, где су пред инспекторима описале злостављања кроз која су пролазиле.

- Полиција је одмах реаговала и привела малолетнике - наставља наш саговорник. - Њима су одузети мобилни телефони и послати на вештачење.

Након саслушања, против тројице малолетника су поднете пријаве, а полиција је тражила и одређивање притвора, о коме треба да се изјасни судија за малолетнике.