ОСНОВНО јавно тужилаштву у Великом Градишту подигло је оптужницу против М.С. (25), из Пожаревца, због сумње да је извршио кривично дело прогањање, за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Према наводима оптужнице, он се сумњичи да је прогањао четири жене из Великог Градишта и околине, са којима је претходно био у комуникацији на "Фејсбуку". Када је постао нападан и насртљив, оне су ту везу прекинуле, након чега их је он прогањао, уцењивао их и упућивао им претње. Једна од ових жена је извесно време и живела са њим, али га је напустила због његовог физичког злостављања.

За време трајања притвора, над њим је обављено психијатријско вештачење, којим је утврђено да је у време извршења кривичног дела био урачунљив, али да има психичке проблеме који су утицали на његово понашање. Приликом саслушања, осумњичени је плакао и изјавио да га је емотивно погађало то што су жене прекидале везу са њим, иако је он желео да се она настави. Њему је после хапшења одређен једномесечни притвор, из којег је после десетак дана пуштен на слободу, и одмах је постао учесник једног популарног ТВ ријалитија на каналу са националном фреквенцијом.


Прочитајте још - ПРЕТИО ДА ЋЕ ОБЈАВИТИ ФОТОГРАФИЈЕ, ТРАЖИО НОВАЦ: Прогањао жене, звао их телефоном по 200 и 300 пута

Иначе, против М. С. је пожаревачка полиција, због истог кривичног дела, већ поднела неколико пријава у редовном поступку, без одређења притвора. Како смо сазнали из извора блиског истрази, откако је у медијима објављено да је ухапшен због прогањања, претњи и уцена, на фејсбук-профил осумњиченог стигли су захтеви за пријатељство више од 500 жена.