ПОЛИЦИЈА је у понедељак, по налогу Основног јавног тужилаштва, ухапсила Бранка Перића (60), заменика градоначелника Бора, због сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

Перић се нашао у центру скандала када су на "Фејсбуку" освануле фотографије на којима се он грли и љуби са петнаестогодишњом девојчицом. Слике су убрзо склоњене, али их је, у међувремену, видео велики број људи.

Прочитајте још: СЛУЧАЈ БОРСКОГ ФУНКЦИОНЕРА: Одузели им телефоне, траже порнографију

Перић је поднео оставку на место заменика градоначелника Бора и после свега је изјавио да је фотографија његовог пољупца са девојчицом настала када јој је честитао на добро урађеном послу. Он је тврдио и да се са осталим девојкама, које су биле ангажоване, поздравио на сличан начин. Након што су фотографије доспеле у јавност, у цео случај се умешала и полиција.

- Девојчица је негирала да је имала било какав однос са њим - рекао нам је извор из истраге. - Пошто је девојчица старија од 14 година, нема кривичног дела обљубе над малолетном девојком.


Прочитајте још:Тужилаштво покренуло поступак против заменика градоначелника Бора

У случај се затим умешало Више јавно тужилаштву у Зајечару, које је од полиције затражило додатна обавештења. Случај је прослеђен ОЈТ у Бору, које је отворило предистражни поступак против Перића, коме, ако се огласи кривим, прети казна од три месеца до три године затвора.