ЧАК два тужилаштва истражују трагедију у селу Страгари код Трстеника, где су 12. децембра на дну бунара пронађена беживотна тела Слађане (50) и Часлава Анђелковића (57). Околности које су довеле до трагедије пара, чији син С. А. (4) је успео да преживи четири дана сам у породичној кући, како “Новости” сазнају, истражује Више јавно тужилаштво у Крушевцу. Основно тужилаштво у Трстенику испитује евентуалну одговорност власника имања у чијем је власништву бунар обложен каменом.

Слађана и Часлав упали су у рупу дубоку шест, а широку близу три метра. Бунар је власницима служио за заливање оближњег купуса и паприке. Претпоставке мештана су да их је неко можда омео у крађи, и да су у страху да би могли да буду препознати хтели да се сакрију. Међутим, пропали су у рупу, која се налази далеко и од локалног пута, а имање је 20 километара од Трстеника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СУПРУЖНИЦИ МРТВИ У БУНАРУ, ДЕТЕ У КУЋИ СПАСАО ПЛАЧ: Дечак (4) преживео четири дана једући хлеб, сам се замотао у ћебенце (ФОТО)

- Издата је наредба за спољашњи преглед и обдукцију лешева супружника - потврдио је, за “Новости”, Срђан Живић, заменик јавног тужиоца. - По извршеној обдукцији, налаз и мишљење биће накнадно достављени тужилаштву.

Трстеничко тужилаштво испитује да ли су предузете мере у циљу заштите људи, могуће изазивање опште опасности или је почињено дело против опште сигурности. Власник Стојан Мишић из Страгара показује нам дрво које је одмах до бунара, а да ли је оно било и довољна заштита показаће истрага.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТУГА У КРУШЕВЦУ: Дечак се опоравља у болници, али стално дозива маму и тату!

- Њихова кола са купусом ту су стајала четири, пет дана на улици. Ја их нисам видео, јер у њиви нисам био сигурно две недеље - каже, за “Новости”, Стојан Мишић, који је за трагедију чуо од полиције.

СПАСАВАО ОЦА ОТАЦ Часлава Анђелковића који је недавно извршио самоубиство тако што се обесио је први пут покушао да се убије скочивши у бунар, сазнају “Новости”. Из провалије са водом га је извукао баш син, који је минуле недеље у бунару и страдао.

Анђелковићи су у суседној Пољни где су живели, важили за ситуиране особењаке, који су наводно понекад крали поврће, воће, али и друге ствари. Били су чудно штедљиви, кажу комшије Анђелковића, дешавало се и да славу дочекају у хладној соби. Према њиховим речима, на посао до Трстеника Часлав би углавном ишао аутобусом, а будио би се у пет ујутро и јединца водио у обданиште. Мештанин Саша Димитријевић је дечака први и видео, а потом и претпоставио да се нешто догодило чим толико плаче.

- Претрнуо сам кад сам видео С. А., а прво сам мислио да ми се учинило - сведочи за “Новости” Димитријевић. - Онда сам и другима испричао да се нешто дешава у тој кући, па је њихов комшија ушао и извукао дете.

Сахрана настрадалог пара биће у суботу на локалном гробљу у Пољни. Стручњаци Центра за социјални рад у Трстенику преузимају бригу о дечаку, који ће бити под њиховим старањем. Из болнице у Крушевцу дечак ће бити упућен код тетке на десетак дана, а потом у хранитељску породицу.


ВЕЋ БИЛИ У БРАКОВИМА

ЧАСЛАВ и Слађана Анђелковић били су у браку дуже од шест година, а иза себе су имали по један брак. Часлав је око годину дана био ожењен девојком из Македоније. Слађанин први супруг је преминуо, а из тог брака има сина, који са породицом живи у селу Бошњане код Варварина.