Љубовија-У селу Посетњу, код Љубовије, између Мачковог камена и Соко града, на мање од километар од главног пута који од Крупња иде ка Дрини и средишту Азбуковице, у петак, у раним поподневним часова, изгорела је „као лила“ породична кућа породице Ранковић.

Ватрогасна кола нису могла да приђу кући, а вода којом су ватрогасци, из напртњача, покушали да зауставе ватренију стихију, није дала никаве резултате.Укућанин Иван(25), иначе рудар у Руднику „Велики мајдан“, тек је био стигао из смене. Покушао је да уђе у кућу, уз помоћ мердевина, кроз прозор.Прозор се, међутим, сломио под дејством ватре, па је младић, морао да одустане, али добро огољене коже на готово свим деловима тела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: IZBEGNUTA TRAGEDIJA KOD BORA: Golim rukama iz vatre sam izvukla ćerkicu i sinčića

- У кући је било најмање 10.000 евра наше уштеђевине, само мојих 8500 евра, које сам зарадио и уштедео, док сам радио, четири године, на изградњи ауто – пута Прељине-Љиг.-Спремао сам новац да купим кућу у Љубовији, да се оженим да створим породицу.Мајка је имала нешто пара, као и сестра која ради у „Соко штарку“ у Љубовији.Недавно је умро отац, који је био тежак плућни болесник, радио је у руднику.Због њега смо сами направили пут од главне џаде до куће, јер општинари нису хтели, како бисмо га, лакше, кад год му позли, а то се често дешавало, возили код лекара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: SMRZAVAJU SE U MRAKU: Otac invalid bez noge, nezaposlena majka i ćerke zimu dočekuju bez krova nad glavom

Иван објашањава да, мајка, сестра и он, углавном, преко дана, бораве у старој кући, а у овој која је изгорела су спавали, славили и чували вредности.Остали су, каже наш саговорник, са 100 динара!


-Није ми до живота, јер смо сваки динар штедели, сваки је стечен на честит и поштен начин, а остали смо и без куће и без пара и без накита који се, у нашој породици, даровао са колена на колено – прича Иван. -Нас троје немамо на чему да спавамо, осим на клупама.Ово ни у најружнијем сну не може, чини ми се, да се усни.