У ТЕШКОЈ саобраћајној несрећи која се у суботу ујутру око осам часова догодила на путу Невесиње - Гацко, када се преврнуо аутобус "Глобтура" који је путнике превозио из Новог Сада за Чапљину, живот је изгубило двоје људи, док је 16 путника повређено. Како је потврдио директор Дома здравља Невесиње Жарко Таминџија, погинули су Игор Кузман (48), који живи у Новом Саду, и Љиљана Боничић (66), из Берана у Црној Гори.

У стравичној несрећи, од 16 повређених путника, петоро лакше повређених се налази у болници у Невесињу, док су код петоро константоване теже повреде. Двоје од њих пребачено је у мостарску болницу, двоје у болницу у Требињу, док је једна особа задржана у невесињској болници.

- Што се тиче повреда, највише је ломова, док поједини путници имају и промрзлине. Двоје људи који имају озбиљне повреде упућени су у Клиничку болницу Мостар. За других двоје је био потребан преглед ортопеда и пластичног хирурга, па су упућени у требињску болницу - рекао је Таминџија.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Аутобус склизнуо са пута код Зрењанина

Аутобус се преврнуо на деоници пута код места Вртич, тридесетак километара од Невесиња, уз реку Заломку. У аутобусу који се кретао из правца Новог Сада и који је преко Невесиња требало да настави даље ка Мостару и Чапљини, у тренутку слетања с коловоза су биле 24 особе - 22 путника, возач и сувозач. Главни узрок несреће је, према незваничним информациама, ледена киша. Целу Херцеговину тог јутра је прекрила магла, а на путу од Гацка до Невесиња било је леда, па је све то вероватно утицало на превртање возила, мада о узроцима несреће нико не жели да говори до окончања истраге. Несрећа се догодило око осам часова, а на лице места убрзо је стигло неколико возила хитне помоћи, као и припадници Полицијске станице Невесиње и ватрогасне јединице из тог града.