ТРСТЕНИК - СЛАЂАНА (50) и Часлав Анђелковић (57), супружници чија су тела 12. децембра нађена на дну бунара у селу Страгари код Трстеника, сахрањени су у суботу на локалном гробљу у Пољни. Цело село присуствовало је опелу у Цркви Светих Петра и Павла, а потом су рођаци и најближи пријатељи и комшије продужили пут гробља, где су се опростили од несрећних родитеља четворогодишњег дечака С. А, који је пуна четири дана чудом преживео сам у породичној кући.

Још увек се у Пољни живо полемише о околностима које су претходила погибији Анђелковића и да ли је заиста тачно да су кобног дана крали купус и тако изгубили живот.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Под "лупом" и власник бунара

Протојереј Владимир Трошић, старешина цркве и парох пољански, позива вернике и јавност да размишљају као хришћани. Подсећа да сваки хришћанин, осим уколико није извршио самоубиство, заслужује да се обави опело, јер то јест молитва за покој душе.

- Још увек ништа није доказано, да ли је питању крађа или несретан случај,али и уколико је и крађа била у питању, крајњи суд треба оставити Богу – напомиње протојереј Владимир Трошић. - По слабости су људи склони да просуђују и осуђују људе, да етикетирају на основу неког дела који су учинили на почетку, средини или крају. Једно дело не треба да обележи једну личност.

Старешина цркве у Пољни крстио је дечака настрадалог пара прошле године. Сматра да је и име малишана (Срећко) на неки начин оправдано и да га је Бог сачувао данима без хране и огрева.

- Надамо се да ће надлежни бринути поштено о имовини коју треба да наследи дечак и то у његовом најбољем интересу - причају мештани Пољне, додајући да су Часлав и Слађана оставили велико богатство. - Имали су две куће у Пољни, једну почели да реновирају. У Трстенику су имали стан, а на селу и комплетну механизацију (дрљаче, плугове, фрезе, тракторе, „опел астру“), пуно двориште оваца, јагњади, свињу од 60 килограма, две јунице. Посадили су више од четири хектара кукуруза. Планирали су да купе још један стан како би њихов син имао једну сигурну кирију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТУГА У КРУШЕВЦУ: Дечак се опоравља у болници, али стално дозива маму и тату!


Истрагу, да подсетимо, води Више јавно тужилаштво у Крушевцу. Дечак С. А. би од понедељка из Опште болнице у Крушевцу требало да буде пребачен код родбине у Пољни, а потом, вероватно код хранитеља. Процењено је да није добро да присуствује сахрани. О малишану ће се даље старати држава.

Село Пољна