ПОЛИЦИЈСКА истрага трагедије која се догодила у недељу 13. јануара у Кикинди, када је тешко повређен, а убрзо после тога и преминуо Слободан С. (53), показала је да је А. М. (33) заправо желео да помогне Слободану! Овај мушкарац из Новог Сада првобитно се једини сумњичио за несрећу испред познатог угоститељског објекта.

Прочитајте још: НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У КИКИНДИ: Погибији претходила туча?

Полицијска управа у Кикинди у уторак је саопштила да је испред локала у Доситејевој улици, у центру Кикинде, рано ујутро најпре избила свађа, а потом и туча између С. М. (29) и сада покојног Слободана С. У тој тучи обојица су пали на земљу.

- Тада им је пришао Е. Н. (31), који је најпре ногом стао на Слободана С. и ухватио га рукама, не дозвољавајући му да устане - саопштила је Полицијска управа. - У том тренутку А. М. се налазио у "нисану" паркираном поред угоститељског објекта. Он је стартовао возило и њиме дошао до двојице мушкараца који су лежали на земљи како би помогао колеги Слободану С. У том тренутку из ресторана је истрчао С. П. (43), пришао возилу и рукама почео да повлачи А. М. како би га извукао из возила.

Како наводе из ПУ, он је ушао у кабину и физички се сукобио са њим.

Прочитајте још: ТУГА У ЛАЋАРКУ: Сахрањен млади голман

- М. А. је притиснуо папучицу гаса и поново покренуо возило које је тада захватило Слободана С., који је лежао на земљи, и гурало га до дрвета у које је возило на крају ударило - саопштено је из Полицијске управе.

Како смо већ писали, Слободан С. је том приликом тешко повређен и сат времена касније преминуо је у кикиндској болници. Лекари су тада саопштили да је примљен у веома тешком стању. Он је у уторак сахрањен на гробљу у Кикинди.

ОДРЕЂЕНО ПОЛИЦИЈСКО ЗАДРЖАВАЊЕ

ПО одобрењу Вишег тужилаштва у Зрењанину, задржавање до 48 сати одређено је С. П. (43), Е. Н. (31), С. М. (29), због сумње да су извршили кривична дела насилничко понашање и учествовање у тучи. Задржавање је одређено и А. М. (33), који се терети за кривична дела тешко дело против опште сигурности и насилничко понашање. Полиција је саопштила да ће сви, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву у Зрењанину.