Бошко Буха (27), син некадашњег сведока-сарадника у поступцима против "земунског клана" Љубише Бухе Чумета, за којим полиција данима трага због напада на полицајца на Обилићевом венцу у Београду, наводно тврди да се он само бранио и да је аутоматску пушку потегао у страху, мислећи да га је напао неки криминалац!

Иако је припадник МУП, који је био ван дужности тог дана, пријавио да му је након свађе у саобраћају Буха претио пушком, инцидент је како наводи извор, започео овај полицајац.

- Дошло је до чешања између аутомобила полицајца из Интервентне јединице и Бухе. Изреволтирани мушкарац је тада изашао из аудија и кренуо да виче на Буху и вређа га, а убрзо је читава свађа достигла врхунац! Из чиста мира је извукао пиштољ из појаса и њиме почео да прети Чуметовом сину - каже извор за Републику.

Буха је тада, наводно страхујући за сопствену безбедност, ушао у своју тојоту и одвезао се.

- Након десетак минута, Бошко Буха се вратио на лице места, где га је још увек чекао поменути полицајац, иначе припадник Интервентне јединице. Чуметов наследник је тада излетео из кола са аутоматском пушком како би се одбранио уколико дође до евентуалног напада - прича наш саговорник.

Љубишa Бухa Чуме / Фото М. Лабудовић

Он додаје и да је припадник Интервентне полиције тек тада извадио значку.

- Тек када је син сведока-сарадника изашао са калашњиковим, припадник Интервентне му је рекао: "Шта је, зар ћеш у полицајца да пуцаш?" Буха је убрзо спустио пушку, сео у аутомобил и одвезао се. Полицајац је након тога пријавио младића и испричао тотално другачију причу - наводи извор.