У БЛИЗИНИ насеља Алвињано, у округу Казерта на југу Италије, погинуло је четворо засада неидентификованих српских држављана. Према незваничним информацијама, они су животе изгубили непосредно после крађе, док су покушавали да побегну полицијској патроли. Жртве саобраћајне несреће нису одмах идентификоване, па је један део италијанских медија објавио да је реч о младићима из Румуније, док су други извештавали о Србима.

Међутим, надлежни из конзулата Амбасаде Републике Србије у Риму нису могли да дају детаљније информације о овом случају.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ПЉАЧКА БЛИНДИРАНОГ ВОЗИЛА: Лопови "са механизацијом" однели 2,3 милиона евра у Италији (ВИДЕО)


- О несрећи смо сазнали из италијанских медија који су несадржајно пренели ову информацију. С нама нико није контактирао за помоћ - кратко су, за "Новости", рекли надлежни из амбасаде.

Возач "шкоде караван" је четворицу од петорице путника одвео право у смрт када је брзином од 160 километара на сат возилом слетео с пута. Према засада непотврђеним информацијама, један од њих је успео да изађе из слупаног аутомобила, али га је непосредно после тога усмртио камион који је наишао. Пети човек је пребачен у болницу, где му је указана помоћ. Италијански медији пишу да су настрадали мушкарци после 20 километара потере слетели са пута.


- Током потере, аутомобил је у једном тренутку прешао у супротну коловозну траку и за длаку избегао директан судар са камионом који му је ишао у сусрет - пишу тамошњи портали. - Успели су да избегну судар са теретним возилом, али је "шкода" после тога слетела с пута право на литицу.

КРАЛИ ПО ГРАДОВИМА

ИАКО је процес идентификације жртава у току, полиција сумња да је реч о групи провалника која је крала у градовима Беневенто и Авелино. Такође, сумњиче се да су обијали куће и викендице које се налазе у овим местима.