Чедомир Ђурић (70) из села Салаш код Зајечара, који је 2015. осуђен на 40 година затвора због убиства Драгане Ћирић (18), ученице четвртог разреда Економске школе, написао је језиво писмо њеним родитељима из затвора у Падинској скели. Ђурић не само да се није покајао због стравичног злочина већ је написао да често сања покојну Драгану, и то с њеним сином, да су за њену смрт криви родитељи, да ће је оживети и снимити филм о њој кад ускоро изађе из затвора...

Ово је открио очух убијене девојке Драгиша Ћирић и додао да је недопустиво да убица њиховог детета њима шаље било каква писма, а поготово не она којима ће наново ставити со на рану која никад неће зацелити.


УМРЛА У НАЈСТРАШНИЈИМ МУКАМА Претукао девојку, а онда јој сипао сону киселину у уста док је била жива!

- Не могу да опишем шок који смо доживели кад нам је из Падинске скеле стигло писмо. Монструм није писао да се каје што је брутално убио наше дете, већ пише гадости. Пише нам да је сања како је насмејана... Да има дете и да с њим бере јабуке. Не признаје да ју је убио, већ каже да се сама отровала због мајке. Шта мислите како је нама... С друге стране, он пише писма као да је у војску отишао, а не у затвор. Старији сам човек и знам како је било пре четири-пет деценија, осуђеник и за мање брутална дела био је потпуно изолован од света - каже огорчени Ћирић.

ШТА ЈЕ СВЕ УРАДИО ДЕВОЈЦИ

* Брутално је пребио у колима
* Давио је и мучио
* Сипао јој сону киселину у уста
* Унакажено тело бацио у језеро
* Драганино лице било изобличено и без носа

САХРАЊЕНА ДРАГАНА ЋИРИЋ Бели ковчег заливен сузама

Подсетимо, језиво убиство догодило се у децембру 2014. године, кад је Ђурић у свом аутомобилу брутално претукао несрећну девојку. Давио ју је, сипао јој киселину у уста, а потом њено тело бацио у језеро у атару села Глоговица код Глоговичке реке. Два дана након пријављивања њеног нестанка 11. децембра Ђурић је ухапшен, а на саслушању је признао да је убио девојку јер је био патолошки заљубљен у њу, као и да га је обузела љубомора јер није могао да се помири с тим да има момка. Годину дана касније осуђен је на 40 година затвора и казну служи у Падинској скели.


И МРТВУ ЈЕ ПРОГАЊА

Ћирић каже да Драгану нису прежалили нити ће то икад моћи, а да их ово што њен убица слободно комуницира са спољним светом још више унесрећује.

- Драганиним убиством одсекао ми је обе руке. Не излази нам из главе идеја да је умрла у најтежим мукама и да је њено тело пронађено у таквом стању у каквом је пронађено. Уходио ју је за живота и сада је мртву не оставља на миру. Он је болесни монструм. Пише како ће је оживети... Иако су то, верујем, његове болесне глупости, не може да нам буде свеједно - прича потресени очух убијене девојке.

Према његовим речима, мука му је од речи које је убица написао, а што опет указује на то колико је Ђурић болестан и евентуално спреман на све.
- Узео нам је најмилије и сада пише како ће да сними филм о њој и како ће плакати омладина. Како наводно он зна редитеља. Он пише да је она у његовом срцу. Монструм ненормални! - каже очух убијене девојке.

ДРАГАНА МИ ЈЕ НАРЕДИЛА ДА ВАМ ПИШЕМ

Чедомир Ђурић се четири године након језивог убиства обратио несрећним родитељима писмом из своје ћелије следеће садржине:

"Ово пишем јер ми неко наредио, а то је моја суза из ока, моја Драгана. Да, често је у мојим сновима, прича... прича, смеје се. Са сином бере јабуке, он има око пет година, лепота од детета. Хоће кола, она на којима се обучила да вози. Кажем јој где сам, она плаче, срце ме боли кад јој видим сузе. Не воли вас. Са мном је видела Стару планину, Голубачки град и Сребрно језеро. Отровала се због мајке, дуга је то прича. Пренео сам њене речи", написао је на почетку писма Ђурић.

У наставку се осврнуо на накнаду штете коју исплаћује родитељима убијене девојке на тај начин што му се од пензије узима половина.

"Добијате паре, а ја ћу доказати да је нисам убио... за годину, две. А шта ћете кад буде требало да ми вратите паре, и то са каматом, да ли вам мозак ради? Ја ћу мом детету подићи знаменитост што га нема у Салашу, ја ћу оживети моју Драгану. Снимићу филм о њеној трагичној судбини.
Говорила ми је да неће рађати децу са пијаницом. Ви сте криви, мајка највише... ", писао је Ђурић.
Потом је несрећним родитељима навео да му Драгана даје снагу да издржи до слободе.

РАСПИТУЈЕ СЕ КАКО ЈЕ У СЕЛУ

Осуђени убица Чедомир Ђурић, како нам је рекао Ћирић, није писао писма само њима већ и још неким мештанима.

- Причали ми људи како добијају писма од њега. Распитује се шта има ново и томе слично. Он има новца, одакле знам, може тако да неком и каже да ме убије. Тај човек није нормалан - објашњава Ћирић.

(Телеграф.рс/Курир)