ПОЛА деценије после трагедије и петогодишњег поступка пред Вишим судом у Београду, Милош Јаковљевић (21), који се теретио да је убио шеснаестогодишњег брата Марка, склопио је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом на две године затвора, сазнају "Новости". Да ли ће то прихватити и суд, знаће се 27. марта.

Трагедија се догодила у априлу 2014. у дворишту основне школе у београдском насељу Калуђерица. Оба брата су била са друштвом. Милош је узео у руке пиштољ који је један његов друг донео и из непажње притиснуо обарач. Испалио је један једини хитац који је погодио у груди Марка, док је на капији школе разговарао са другарицама. Марко је пао, а Милош, видевши шта се догодило, покушао је да помогне брату. Нажалост, Марко је убрзо преминуо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „НОВОСТИ” ОТКРИВАЈУ: Милош Јаковљевић оптужен за убиство брата Марка!


Милош Јаковљевић је ухапшен и теретио се за тешко убиство за које закон предвиђа до 40 година затвора. Прошлог месеца тужилаштво је изменило и прецизирало оптужницу. Тако се Милош сада терети за тешко дело против опште сигурности и неовлашћено поседовање ватреног оружја.

Оптужени Милош Јаковљевић је због убиства брата провео 13 месеци у притвору. Уколико суд буде прихватио његов споразум са тужилаштвом, остаје му још 11 месеци затвора.

- Нисам хтео да убијем свог брата Марка - испричао је Милош у судници, кроз сузе.


ТУЖНА СУДБИНА

- Тужна је судбина наше породице. Један син ми је у гробу, други на оптуженичкој клупи. Нашег Марка ништа више не може вратити. Он ће живети докле год смо ми живи, а за Милоша ћемо се борити, да не изгубимо и друго дете - рекао је Горан Јаковљевић.