ПОЛИЦИЈА је ухапсила Живадинку С. (23) из села Мустапић код Кучева, због сумње да је извршила тешко убиство своје бебе, старе око четири месеца. Осумњиченој ће бити одређено задржавање до 48 сати и, уз кривичну пријаву, биће приведена Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу, саопштено је из тамошње Полицијске управе. Детаљнији подаци о овом случају ипак нису саопштени, јер је истрага још увек у току.

Прочитајте још:ТРАГЕДИЈА КОД ПИРОТА: Мушкарац изгорео у својој кући

Како "Новости" незванично сазнају, беба је кобне ноћи плакала, па се Живадинка због тога пробудила. Наводно је неколико пута ударила дете, а затим га и задавила. Четворомесечни дечак преминуо је у ноћи између четвртка и петка. Након злочина је његова мајка наводно својој куми послала СМС поруку да јој је дете мртво и да ће сада и она да се убије. Након тога, побегла је од куће. Њена кума све ово је пријавила полицији. Припадници МУП су потом отишли на лице места и у једној од соба пронашли су беживотно тело бебе.

Мештани Мустапића од петка ујутру су у шоку због овог трагичног случаја. Кажу да је осумњичена живела са својим супругом Љубишом, који је од четвртка у болници због алкохолизма. Он се пре ње наводно два пута женио и из та два брака има двоје деце, али они су одрасли и не живе са њима. Мештани су нам рекли и да преминула беба има брата близанца, који се одраније налази у Београду, на лечењу.

- Ја сам се изненадила када се у петак ујутру у селу појавила полиција. Ишли су од куће до куће да би нашли праву адресу, па су дошли и до моје капије. Ја сам их тада одвела и показала им кућу коју су тражили - каже нам Бранка Максић, која живи у истој улици као осумњичена.

И она је, као и сви остали, у шоку због ове трагедије, али не зна шта се заиста десило и како је беба преминула. Неки мештани су нам рекли да су Живадинка и Љубиша били незапослени и да им је, највероватније, новчано помагао његов отац. Кажу да Живорад воли понекад мало више да попије, па су га због тога комшије у четвртак одвезле у болницу, где је задржан на лечењу. За кривично дело за које се ухапшена мајка сумњичи законом је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Комшиница Бранка Максић

НАСМРТ ПРЕТУКАО ЋЕРКИЦУ

НОВЕМБРА прошле године ухапшен је Фарди Јашари (22) због сумње да је насмрт претукао своју петомесечну ћеркицу Леонору, која је због тешких повреда преминула 23. новембра у Земунској болници. Злочин се догодио у Улици Бачки Иловик 7а у Земуну, где је Фарди живео са својом супругом Миленом (18), двогодишњим сином и петомесечном ћерком.