ПОСЛЕ више од четири године, колико траје суђење оптуженима за покушај убиства бизнисмена Милана Бека, у невембру 2014. године испред његове куће на Сењаку, процес у овом случају ће кренути - из почетка. Наиме, један члан већа одлази у пензију, те суд формално мора ове недеље, на заказаном претресу, поново да одржи уводна излагања.

Александар Здравковић је оптужен као непосредни извршилац покушаја убиства Милана Бека, док се Маја Адровац терети за помагање у овом злочину. Обоје негирају кривицу.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Случај Беко: Препознавање није доказ?

Мајин супруг, Иван Адровац, налази се у затвору у Цириху, где служи казну од 14 година затвора због више пљачки златара у Западној Европи. Суд је термин за његово саслушање одредио још јесенас, а наши тужилаштво и суд послали су, преко Министарства правде Србије, замолницу швајцарским властима за Адровчево саслушање. И одговор је стигао, а у њему и нови захтев - да наши органи Швајцарцима доставе податке на које околности би Адровац требало да буде испитан и у ком својству... Тек кад све то буде учињено, Адровац ће моћи да да свој исказ у предмету за покушај убиства Бека, ако буде желео, с обзиром на то да му закон дозвољава да одбије да говори, јер је међу оптуженима његова жена.