ПОЛИЦИЈА је привела пензионисаног полицајца М. К. (55) због сумње да је у уторак у селу Лопиже на Пештеру из пиштоља пуцао у ваздух, а потом тукао четворицу малолетника из Сјенице. Како незванично сазнајемо, до инцидента је дошло јер су младићи наводно оштетили аутомобил М. К.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Бановци: Полицајац претио и тукао нам децу

Инцидент се догодио прексиноћ у селу Лопиже, где су четворица младића скутерима дошла из Сјенице. Према незваничним информацијама, "возили" су се по селу и у једном тренутку закачили и оштетили путничко возило бившег полицајца, које је било паркирано поред пута. Видевши оштећења, револтирани М. К. је најпре аутомобилом препречио пут, а када су скутери поново наишли, извадио је пиштољ и испалио један метак у ваздух.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПАР ИЗ КРАЉЕВА ТВРДИ: Полицајци су нас тукли без разлога!

- Младићима је наредио да легну на пут, што су и учинили. Потом их је, како они тврде, тукао по глави и телу, наневши им лакше повреде - рекао нам је извор из полиције.

М. К. их је, наводно, шутирао по глави, а један од рођака са којима смо разговарали каже да су младићи били уплашени за живот:

- Бојали су се да ће их побити. Ако је и било неких оштећења на колима, све се могло другачије завршити. Нажалост, пензионисани полицајац је одлучио да бахато пиштољем сам истерује правду, и због тога мора да одговара.

Неки од житеља Лопижа у среду су нам рекли да возачи скутера лети дивљају свуда по Сјеници и околним селима, и додали да сумњају да су у Лопиже дошли с намером да провоцирају мештане. Ипак, комшији М. К., за кога тврде да је био добар полицајац, замерају што није позвао полицију и што је потезао пиштољ и сам истеривао правду.

Инцидент је имао и "наставак" пред зградом сјеничке полиције. Вративши се из Лопижа, младићи су догађај пријавили полицији, али су позвали и своје пријатеље и другове. У једном тренутку окупљени су насрнули на возило у коме је био приведени М. К. и почели песницама и шакама да ударају по аутомобилу. Озбиљнији инцидент спречила је полиција.

ИМАО ДОЗВОЛУ ЗА ОРУЖЈЕ

ОСУМЊИЧЕНИ је имао дозволу за поседовање и ношење пиштоља. Прекршајне пријаве написане су и против неких од малолетника и њихових рођака и пријатеља због ремећења јавног реда и мира испред полицијске станице у Сјеници.