РАДНИК "Београд пута" Зоран Лазић (45) из Степојевца, погинуо је у ноћи између среде и четвртка на ауто-путу кроз Београд код Аутокоманде, када је на њега налетео аутомобил! Несрећни човек, постављао је привремену саобраћајну сигнализацију у тренутку незгоде и на месту је остао мртав. За воланом аутомобила марке "корса", како незванично сазнајемо, налазио се М. В. (32), а који је наводно имао 1,4 промила алкохола у крви.

Према првим резултатима истраге, Лазић је те вечери био на радном задатку у зони петље "Аутокоманда", а на њега је, у прописано обележеном и ограђеном градилишном простору, налетео аутомобил "корса", којим је управљао М. В. Он је прво ударио у камион ЈП "Београд пута", а онда у Лазића. Тек нешто даље, возач се зауставио. Колеге настрадалог путара позвале су Хитну помоћ и полицију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Не сећа се злочина, имао прекид свести

- Није било судара, већ је аутомобил код Словенске улице налетео на пешака, на радника који је ту радио. Наше екипе су могле само да констатују смрт. Човеку није било спаса - рекли су у Хитној помоћи.

Полиција је обавила увиђај, а возач је подвргнут алко-тесту. Према непотврђеним информацијама имао је 1,4 промила алкохола у крви. Полицији је наводно рекао да је "мало попио".

- Путничко возило је улетело у прописно обележен и ограђен градилишни простор - рекли су из ЈП "Београд пут". - Према незваничним информацијама које имамо, возач је био у алкохолисаном стању када је смртно повредио колегу и полиција га је привела. Напомињемо да се привремена сигнализација постављала у складу са пројектом који је одобрило Министарство саобраћаја, због обезбеђења радова у оквиру одржавања надвожњака изнад ауто-пута, у периоду од поноћи до пет сати ујутру.

Породица несрећног човека, која живи у Улици старих бораца у Степојевцу, не може да искаже бол, након што им је јављено да је Зоран трагично изгубио живот. Отац Радосав је очајан:

- За кога сам стварао и радио све ове године. Зар онаквог човека и радника да убије бахати и пијани возач. Затро ми је кућу, оставио децу без оца. Боже, где је ту правда? Где су закони?

Страдали Зоран Лазић

Мајка Милица шета по дворишту и крши старачке руке.

- Шта ће, Зоране, мајка без тебе? Кога мајка сада да помази по глави? У кога да се нада да ће је гледати у болести и старости, сахранити?

Зоранова супруга Јулијана са којом има двоје деце, и даље не верује да је остала без мужа:

- То није мој Зоран, мој муж је жив. Не да те Јулијана никоме! Нећу да верујем у оно што се десило.

Тело је у породичну кућу допремљено у поподневним сатима. Сахрана је у петак на гробљу у Степојевцу. Зоранов брат Миле не крије сузе.

- Био је поштена и радна душа. Никога није зло погледао нити било шта рекао. Увек је ту био за све да помогне и само је знао за рад, рад, рад. Било на послу, било на њиви, било у штали - каже Миле.

Ташта Драгица прича да је све радио само да породици обезбеди пристојан живот:

- Моја Јулијана ради у суду на уговор, већ годинама и не знамо шта ће породица сад и како даље. Чујем да су из Зоранове фирме обећали за децу стипендију, можда ће и Јулијана добити сталан посао. Али, ништа од тога не може нам вратити Зорана који за мене није био зет него као рођени син. Велика нас је трагедија задесила, а о томе ко је и какав био мој зет, видите и сами колико је људи дошло да изјави саучешће и колико њих га жали и оплакује.

Комшије, пријатељи и родбина долазе да изјаве саучешће,Фото Н.Фифић

САМО РЕЧИ ХВАЛЕ

КОЛЕГЕ из "Београд пута" за настрадалог Зорана имају само речи хвале. Кажу да је био душа од човека, вредан, фин и љубазан.

Према њиховим речима, он се приватно бавио земљорадњом и узгојем бикова.

- Радио је што је могао само како би његова малолетна деца имала оно што пожеле - рекле су нам Лазићеве колеге.