ПОЛИЦИЈА у Београду ухапсила је Д.В. (43) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изнуда на тај начин што је уз претње од оштећеног изнудио 2.200 евра, саопштено је из МУП-а.

Прочитајте још: ОСУМЊИЧЕН МАЛОЛЕТНИК: Шутнуо и убио пса бежећи после пљачке

Осумњичени је током разговора са оштећеним младићем, који му је поправљао рачунар, сазнао да он дугује једном свом другу 100 евра.

Како се сумња, искористивши ту информацију, оштећеном је рекао да тај дуг заправо треба да врати њему и да сада износи 1.000 евра, након чега је оштећени позајмио новац и предао му тражени износ.

Прочитајте још: ЈАВИТЕ СЕ ПОЛИЦИЈИ АКО СТЕ ПРЕВАРЕНИ: Ухапшен због сумње да се представљао као радник фирме и нудио јефтиније производе

Д.В. се сумњичи да је после неколико дана позвао оштећеног да се нађу и саопштио му да му сада дугује још 1.200 евра из разлога што га је његов друг наводно пријавио полицији.

После сазнања његових родитеља да је затворен у стану Д.В. који захтева исплату поменутог износа, они су његовом другу дали новац да однесе на договорено место, након чега је оштећени пуштен.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.