БОШКО С. (44), који је осумњичен да је прекјуче у породичном стану у Улици Десанке Максимовић 19 на Врачару ножем насмрт избо своју супругу Јелену С. (52), а онда покушао да се убије, пуштен је из болнице на кућно лечење. Међутим, одмах је ухапшен због убиства супруге и одређено му је задржавање до 48 сати. Он ће данас бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду.

Да ли ће се, и на који начин, осумњичени бранити у полицији, односно тужилаштву, и евентуално открити мотив злочина који је починио, остаје да се види. Надлежни, међутим, и даље максимално раде на разоткривању свега што би могло помоћи у истрази и дати одговор на питање због чега се догодио злочин. Спекулише се о томе да су накупљени дугови били окидач.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ НА ВРАЧАРУ: Избо жену док су деца спавала

У згради на Врачару у којој се догодило убиство, односно покушај самоубиства, јуче нико од комшија није желео да било шта коментарише. "Новости" су и јуче покушале да ступе у контакт са породицом осумњиченог Бошка С. Међутим, његов отац није желео да има било какву комуникацију с новинарима. С друге стране, врата Бошковог и Јелениног породичног стана су била закључана. Кад смо позвонили, нико нам их није отворио, али са друге стране врата зачуо се млађи женски глас, претпостављамо Бошкове сестре:

- Немојте више да нас узнемиравате! Доста нам је наше муке! Идите!

Бошкову мајку Љиљану, која у истој згради има стан, али углавном борави у Сремским Карловцима, нисмо јуче затекли у згради. Незванично, сазнали смо да је о свему обавештена и да је - очајна.

Бошкова и Јеленина деца, синови од 11 и 13 година, нису ту. Претпоставља се да их је тетка склонила негде на сигурно, како се не би додатно траумирали.

Подсетимо, Бошко је, наводно, ножем убо Јелену у врат и усмртио је. Видевши шта је урадио, позвао је телефоном сестру и рекао јој да дође по синове, који су у тренутку злочина спавали у суседној соби. Бошко се потом машио ножа, сео поред мртве супруге и исекао себи вене на обе руке.

У породични стан убрзо је стигла сестра, која је позвала полицију и Хитну помоћ, а након обављеног увиђаја, одвела децу из стана и зграде.

После свега што се догодило, већина комшија и даље има само речи хвале за брачни пар и верује да је Бошко због пропалог посла и нагомиланих дугова можда изгубио разум и решио да убије жену и себе. Ипак, има и оних малобројних који сумњају да брак Бошка и Јелене и није био толико савршен како се то другима чинило и да су последњих година имали честе несугласице. Насиље у породици, међутим, никад није пријављено ниједној надлежној служби.

ПРОЧИТАТЈЕ ЈОШ - САСЛУШАН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ТРОСТРУКО УБИСТВО: Ноћ сам провео у кафани, па отишао до куће жениних родитеља да јој се осветим

ЧУЛА СЕ СВАЂА

НЕКЕ комшије тврде да су се и кобног јутра из стана брачног пара, пре него што се злочин догодио, чули свађа и запомагање. Али нико није реаговао, јер није веровао да се брачна свађа може претворити и завршити трагедијом.