РОНИОЦИ Жандармерије пронашли су у среду пре подне тело дечака Милана Гаврића (14) из Ђурђева, који се дан раније утопио у бари Мутњачи у атару Мошорина, места у тителској општини.

Потрага за Миланом, почела је у уторак после 14.30 сати, пошто је претходно његов нестанак у мутној води пријавио школски друг, са којим је тог кобног поподнева отишао на купање у Мутњачи, од Ђурђева неколико километара удаљеној овећој бари.

- Потрага је током ноћи била прекинута и настављена је ујутро. Рониоци су пронашли нашег Милана, убрзо пошто им је дечак, са којим је био на купању, показао место где је ушао у воду. Ту су га нашли – каже за „Новости“ неутешна тетка Дуја.

Тело настрадалог пренето је на обдукцију у Институт за судску медицину Клиничког центра Војводине у Новом Саду, како би био утврђен узрок смрти четрнаестогодишњака, ученика осмог разреда ђурђевачке ОШ „Јован Јовановић Змај“. Време сахране још није утврђено.

Прочитајте још - ПОТРАГА ЗА ДЕЧАКОМ ТРАЈЕ: Нестао испод површине мутне воде; На обали остали бицикл и папуче

Милан и његов другар одвезли су се тог кобног поподнева бициклима, пољским путевима, на Мутњачу у атару суседног Мошорина. Према тврдњама комшија породице Гаврић, о дечаковом нестанку у мутној води је његову мајку обавестио дечак који је био с њим и који је са места несреће дојурио назад у Ђурђево. Убрзо су на лице места стигли припадници полиције из Жабља, екипа Хитне помоћи и рониоци али потрага до мрака није дала резултат.

Милан је, како тврде Ђурђевчани, био изузетно добар и надасве вредан дечак. Често су га виђали како помаже свом оцу Стојку и деди Милану приликом радова у пољу а жељу да се и сам бави пољопривредом потврдио је намером да се овог лета упише у Средњу пољопривредну школу у Футогу.

МУТЊАЧА

У БАРИ Мутњачи, протеклих година и деценија страдали су многи мештани Ђурђева, Шајкаша и Мошорина, различитих старосних доби. – То је стајаћа вода, површине око једног хектара, с великим разликама у дубинама и температурама и зато је веома небезбедна за купаче. Отела је многе животе. Пре 18 година удавио ми се комшија а мој отац је спасао оца мога кума. И ја сам нешто мало пре тога могао да настрадам у Мутњачи, једва сам се спасао. Требало би обавезно барем поставити таблу да је купање забрањено – каже за „Новости“ Ђурђевчанин Жарица Мушицки.