ПРЕДРАГ Ивановић из Ужица осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на шест и по година затвора због разбојништва над 81-годишњим Остојом Милаковићем из Кмећана код Бањалуке, који је брутално претучен и опљачкан у децембру прошле године. У разбојништву су, како се сумња, учествовали и тада малолетни Милија Божић (18) и Лазар Перић (25), против којих је поступак раздвојен и судиће им се у Србији.

У пресуди се наводи да је Ивановић заједно са Перићем и Божићем 6. децембра прошле године ушао у кућу Милаковића у намери да га опљачкају, јер су сазнали да има новца будући да прима аустријску пензију. Кућа је била откључана и по уласку старца су напали, везали телефонским каблом и претукли наневши му тешке повреде по целом телу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УБИСТВО КОД СМЕДЕРЕВА: Старац усмртио 45-годишњег мушкарца

Потом су претресли кућу из које су, како се наводи у оптужници, украли 20 аустријских шилинга, неутврђен износ кованица и пет милиона старих југословенских динара и побегли. Неколико сати касније младићи су ухапшени у Фочи, када су се упутили према граници. Током суђења претучени старац је тврдио да су му украли много већи износ од оног који је наведен у оптужници. Према његовим речима, однели су му "95 новчаница од по 500 евра". Занимљиво је да је Милаковић сведочио видео-линком из друге просторије суда, јер због претрпљених траума није желео да буде у истој судници са оптуженима.