ВИШИ суд у Јагодини осудио је на јединствену казну затвора од четири и по године Горана М. (39) из Великог Поповића за обљубу злоупотребом положаја у стицају са кривичним делом недозвољене полне радње, јер је у више наврата обљубио малолетну М. Т. (17), којој је његова супруга била хранитељ. Оптужница га је теретила и за недозвољене полне радње према њеној рођеној сестри М. Т. (22), која је пре ње била у њиховом дому. Суд му је укинуо притвор, али и изрекао забрану приласка и било каквог контакта са сестричинама.

О овој првостепеној пресуди одлучиваће Апелациони суд у Крагујевцу. Иначе, малолетна М. Т. је Горана М., свог ујака, пријавила прошле године, када су, према њеним речима, имали први сексуални однос. Према њеним речима, први контакт имали су када је она била дванаестогодишња девојчица. Васпитачице Дома ученика и студената "Јагодина", у коме је М. Т. становала, приметиле су да се нешто дешава са њом. Данима су разговарале док се она није "отворила". Када им је све испричала, одмах су алармирали полицију и Центар за социјални рад.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Дејан Пузигаћа осуђен на 12 година затвора због убиства Бриса Татона

Њена старија сестра сведочила је да је Горан М. једном легао у њен кревет и почео да је додирује, али да му је она рекла да јој је он ујак и да то не треба да ради. Убрзо је отишла на школовање у други град.

Комисија вештака констатовала је да исказ обе девојке може да се узме као веродостојан, јер нису склоне измишљању и преувеличавању догађаја. Тужилаштво је најавило жалбу на пресуду Вишег суда, јер сматра да је казна преблага, а адвокат Милован Стојановић, пуномоћник оштећених, придружиће се жалби тужиоца.


"НЕ БИСМО ЗАТВАРАЛЕ ОЧИ"

ОПТУЖЕНИ је у завршној речи тражио да га суд ослободи, јер сматра да није починио дела која му се стављају на терет. Његова супруга Мирјана и мајка Снежана остале су при тврдњи да ништа сумњиво нису приметиле и да не би "затвориле очи пред таквим стварима".