Маргарета Хаџић Марга (55), незванична "краљица тузланске мафије", за којом се трагало због бекства из затвора, ухапшена је у четвртак на граници са Србијом. Она је ухапшена када је покушала да побегне из БиХ, и то на основу потернице која је за њом расписана, након што је недавно пуштена на викенд из затвора у који се више није вратила и где је издржавала трогодишњу казну на коју је осуђена као организатор криминалне групе која се бавила шверцом наркотика.

После хапшења, Марга је задржана у притвору у Србији и биће покренут поступак њене екстрадиције. Реч је о жени са богатим криминалним досијеом, која је више пута осуђивана на вишегодишње затворске казне, због чега је у медијима и прозвана "краљицом тузланске мафије".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ухапшени Албанка и Турчин због трговине људским органима

Осуђена је на осам година затвора због покушаја убиства полицајаца МУП Тузланског кантона Младена Дивковића и Дражена Вујановића, недозвољеног држања оружја и трговине наркотицима. Полицајце је ранила у априлу 2012. хицима из пиштоља, када су, по налогу суда, дошли да претресу њену куће. У размени ватре с полицијом и сама је рањена у руку. Поред тога, Марга се доводила у везу са више тешких кривичних дела, а 2003. је осуђена и због лажног сведочења.

Била је актер неколико пуцњава, а нашла се и у средишту сексуалне афере која је пре десетак година потресала Правни факултет у Тузли. Више студенткиња тада је сведочило да су, у замену за пролазне оцене, имале сексуалне односе с појединим професорима. Неке су тврдиле да су испитна питања куповале за 1.000 и 2.000 марака, а као посредник у куповини и подвођењу сумњичила се Марга. Позната је и као главни сведок у поступку против злочиначке организације Ферида Окића, који је осуђен на 26 година затвора због рекетирања, изнуда, превара, трговине дрогом, пуцњава, претњи и навођење на проституцију. О њеним везама са тузланским подземљем, али и правосуђем и полицијом, својевремено је јавно проговорила и њена ћерка Јелена.

"ФРИЗЕРКЕ"

МАРГА је 2016. осуђена на три године затвора због организовања криминалне групе која се бавила продајом кокаина. Групу су чиниле још и Ружица Бабић (39) и Алмир Хамза (42), који су осуђени на по две године затвора, а оптужницом је била обухваћена и Маида Курталић. На суђењу се могло чути да је Марга под плаштом комзетичког салона окупљала "женску банду" за диловање дроге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Несреће на два пружна прелаза, има повређених

У СУКОБУ СА ЗЕТОМ

Маргарета Хаџић својевремно је била у отвореном сукобу са својим зетом Мерседом Хаџићем званим Мирсо Швицарац, једним од наводних вођа тузланског подземља. Када јој је 2010. године запаљен аутомобил, њега је индиректно означила као јединог непријатеља.