КАМИОН "Градске чистоће" прегазио је у суботу око 11.30 радника старости око 40 година, запосленог на сакупљању секундарних сировина. Несрећа се догодила на београдској депонији Винча, а мушкарац је од задобијених повреда преминуо.

Према првим информацијама, страдали мушкарац је претходно дошао на депонију као сакупљач секундарних сировина. Возач камиона "ђубретарца" није видео човека, јер се кретао у рикверц.

Несрећни човек страдао је пред женом и ћерком.

Како су потврдили у ЈП "Градска чистоћа", под несрећним околностима страдао је радник фирме "Ескорпи", који је скупљао секундарне сировине.

- Возач ЈКП "Градска чистоћа", обављајући редовне дневне активности, крећући се багером уназад, ударио је радника - наводе у "Градској чистоћи". - Возилом је управљао искусан и одговоран возач, који има све потребне лиценце за обављање послова машинисте, а током досадашњег ангажмана у нашем предузећу није био учесник ниједног инцидента.

Како наводе у овом београдском комуналном предузећу, возач је подвргнут и алко-тесту, који је био негативан.

- Несрећно преминули човек био одевен у ХТЗ опрему, светлозелени прслук - објашњавају у "Чистоћи". - У тренутку инцидента, радник који је изгубио живот налазио се у такозваном мртвом углу возача. На лице места одмах су изашле увиђајне екипе полиције и инспекције рада, које ће по завршетку истраге дати више информација о узроку несреће.

У "Градској чистоћи" наводе да су испоштовали све процедуре безбедности на раду, тако да су уверени да је реч о несрећном случају и изражавају најдубље саучешће породици несрећно настрадалог радника. Из МУП су потврдили за "Новости" да је мушкарац настрадао и да је његово тело пребачено на Институт за судску медицину.


НАЛЕТЕО НА ПЕШАКА

У ДЕЦЕМБРУ прошле године на исти начин страдала је и шездесетогодишња жена у Булевару Зорана Ђинђића у Новом Београду, када је на њу налетео камион "Градске чистоће". Она је прелазила улицу ван пешачком прелаза, а возач је није видео на време. А у марту 2018. године је жени Н. Д. (44) багер поломио ногу, такође на депонији у Винчи.