У ВАТРЕНОМ обрачуну код села Горња Вапа на Пештеру у општини Сјеница, у соботу око 14 часова убијен је Асмир Метовић (29) из Сјенице, док је његов брат Алмир Метовић (27) тешко рањен и тренутно је у крагујевачком клиничком центру, где се лакари боре за његов живот. У браћу Метовиће из ватреног оружја, највероватније пиштоља, пуцао је њихов познаник и пословни сарадник Денис П. (27), из Сјенице, који је у бекству.

До обрачуна је дошло на сеоском путу који од магистралног пута Нови Пазар - Сјеница води ка Горњој Вапи. Убица Денис П. колима је дошао у ово село, највероватније да посети браћу Метовић, од којих је потраживао мању суму новца. Срео их је у близини њихове куће, изашао из кола и одмах су почеле расправа и свађа. У једном тренутку Денис П. је потегао ватрено оружје и у обојицу Метовића испалио по неколико метака.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ЈОШ ЈЕДНО УБИСТВО У СРБИЈИ: Злочин код Сјенице због дугова


Нико у Сјеници још тачно не зна зашто је дошло до свађе, потезања оружја и губитка једног младог живота. Према незваничним информацијама, убица Денис П. држао је стоварише у Сјеници, у коме су браћа Метовић набављала грађевински материјал за кућу коју су градили у Горњој Вапи. Спор је настао око мање суме новца коју је Денис П. потраживао од браће Метовић, а они су тврдили да су му тај дуг за грађевински материјал уредно измирили..

ПОРОЗНА ГРАНИЦА

ВЕЋИНА починилаца тешких кривичних дела у Новом Пазару, Сјеници и Тутину покушава да се, сеоским путевима преко планине Рогозне или преко неприступачних делова Пештера, домогне Косова и Црне Горе, а потом и Босне. Многи у томе и успевају. Један Тутинац, који је у Новом Пазару убио две особе, преко Косова, Албаније и Италије стигао је у Немачку где је починио још три убиства. Тренутно је тамо на доживотној робији.