ПОЛИЦИЈА је ухапсила једног од комшија Раје Казимировића (72), мештанина села Јабуковац код Неготина, који је заједно са мајком Драгицом Казимировић (93), сестром Љубинком Оприкић (76) и њеном ћерком Драганом Јозељић (53),пре скоро две недеље, брутално убијен на свом салашу. Сусед покојних Казимировића се терети да је у нелегалном поседу држао ловачку пушку, а сада се проверава да ли је можда из тог оружја пуцано на жртве масакра.

- Он је био у свађи са Казимировићем - наводи, за "Новости", извор из истраге. - Њему је одређено полицијско задржавање до 48 сати, али засада нема директних доказа да је комшија учествовао у злочину.

Иначе, по сазнањима нашег листа, четворо људи убијено је из два ватрена оружја. Највероватније су у питању пиштољ, калибра 7,65 милиметара, и малокалибарско оружје у калибру .22 ЛР, чије су чауре пронађене на лицу места.

Прочитајте још - Под лупом и фамилија жртава?

Како истрага одмиче, све извесније је да су у питању била двојица убица, који су добро знали где Казимировић чува новац.

- Иако још немамо званичних података, сумња се да је реч о суми између 100.000 и 150.000 евра, за које су починиоци, отприлике, знали гда се налазе, јер су преметачину обавили на тачно одређеном месту - рекао нам је извор из полиције.

Трагови преметачине у кући

У прилог тој тврдњи иде и податак да је међу личним документима Рајине сестре и сестричине било око 2.000 евра које починиоци нису узели!

- Казимировић је живео скромно, на салашу без струје и воде - наставља наш саговорник. - Међутим, он је у свом поседу имао око 20 крава, три трактора, 40 оваца... Још увек се препричава догађај када је Раја, на сајму пољопривредне механизације из марамице извадио 25.000 евра и купио нов трактор.

Наш извор каже и да је готово извесно да је Казимировић био типован, али и да убице нису имале намеру да икога на салашу оставе у животу.

- Како сада ствари стоје, убице су сачекале да Раја оде на њиву, када га је комшиница последњи пут и видела - истиче извор из истраге. - Онда су убице упале на његово имање и убиле Драгицу, Љубинку и Драгану. Све се десило у раним јутарњим сатима, јер је једна жртва пронађена у спаваћици.

Након тога, злочинци су сачекали да се Раја врати из поља, а један од убица му је, док је Казимировић био на трактору, пришао и убио га.

Прочитајте још - ИСТРАГА У ЈАБУКОВЦУ: Рају циљали из даљине

- Убица је у Рају, у року од две секунде, у груди испалио четири хица, након чега га је "оверио" пуцњем у главу - додаје наш извор. - За тако нешто способан је само човек који је прошао професионалну обуку, на шта упућује и размак између хитаца пронађених у Рајиним грудима. Сматрамо, такође, да је реч о лицима која нису први пут починила неки сличан злочин.

Трактор на којем је убијен Раја

САХРАНА И У КЕЛНУ

РОДБИНА и пријатељи испратили су пре пет дана на вечни починак Рају Казимировића (72) и његову мајку Драгицу (93). Њих двоје су сахрањени на јабуковачком гробљу. Рајина сестра Љубинка Оприкић (76) и сестричина Драгана Јозељић (53) сахрањене су у Келну.Ненад Казимировић се опростио од свог оца и баке, након што је са породицом допутовао из Беча, а међу ожалошћенима је била и Сандра Јозељић, ћерка убијене Драгане.