ПОЛИЦИЈА је кобне вечери зауставила осумњиченог Богдана Гајића (20), а на питање шта му је то у фолији, млади Шапчанин је одговорио: "То је мој брат". Према незваничним информацијама од извора блиског истрази, сумња се да је возио тело убијеног Игњата (24) у оближњи шумарак, недалеко од њихове куће, где је раније ископао раку!

Жртва, насмрт претучена, сахрањена је на Новом гробљу у Шапцу, а у исто време осумњичени за убиство старијег брата приведен је надлежном заменику јавног тужиоца. Милан Милутиновић, заменик ВЈТ у Шапцу, рекао је "Новостима" да је наложена обукција тела Игњата Гајића. Богдану је првобитно одређено полицијско задржавање до 48 сати, а у међувремену је одведен на саслушање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ШАБАЦ У ШОКУ ЗБОГ УБИСТВА: Брата ударао до смрти, па га сакрио у гепек, тело откривено случајном контролом?

- Следи испитивање осумњиченог, очекујемо обдукциони налаз, уследиће психолошко-психијатријска вештачења осумњиченог, вештачења повреда и сва друга за која се процени да су потребна, као и саслушавање евентуалних сведока - каже заменик ВЈТ у Шапцу. - Све зависи и од тога шта ће тражити одбрана осумњиченог.

Богдану Гајићу одређен је адвокат по службеној дужности. Након саслушања код тужиоца осумњиченом је, одлуком суда, одређен притвор до 30 дана.

Док родбина, кумови и пријатељи лију сузе због изгубљеног младог живота, и даље се мало зна о узроцима тако бруталног убиства. За његове најмилије и све који су га познавали нема утехе. Нема ни наговештаја због чега је брат, како се сумња, тако сурово и брутално насрнуо на старијег брата. На посмртници, међу ожалошћенима, наведено је и Богданово име, уз Видака, трећег сина породице Гајић.

Према информацијама из истраге, нема дилема да је полиција зауставила осумњиченог са Игњатовим телом. Недоумица је да ли је, након што је у понедељак пријављен догађај, откривен око 3.30, док га је осумњичени возио у колима, у гепеку, или гурао у колицима замотаног у фолију.

СКРОМНИ ДОБРИ ЉУДИ

ОТАЦ осумњиченог и жртве слови за угледног Шапчанина и ради као професор у високошколској установи, а мајка младића је банкарски службеник. Сви њихови познаници имају само речи хвале о Гајићима, за које тврде да су скромни и добри људи. Колеге оца двојице младића кажу да им се он никада није жалио на децу.

- Није раздвајао синове, ни у чему. Водио је рачуна да им као и сваки родитељ што више пружи - кажу очеве колеге. - Не смем ни да замислим како му је сада.