НА купалишту Штранд, данас нешто после 12 сати, у Дунаву је пронађено тело жене за коју се претпоставља да је Новосађанка која је нестала у реци у уторак у поподневним сатима на неуређеној плажи Шодрош на Рибарском острву. Идентитет утопљенице биће познат после обдукције у Институту за судску медицину у Новом Саду.

Прочитајте још: ДРАМА У НОВОМ САДУ: Жена нестала у Дунаву, у потрагу укључени рониоци

Беживотно тело су, како је речено „Новостима“ у „Градском зеленилу“ које управља купалиштем, пронашли спасиоци Штранда, наспрам централног платоа на плажи. Тело је било упетљано у ланце од бова којима је означена безбедна зона за купање.

Рониоци жамдармерије су од уторка поподне претраживали Дунав у потрази за телом 41-годишње жена која је нестала у реци у уторак око 15.30 часова на неуређеној плажи Шодрош. И јуче су са сонаром прегледали речно дно. Заједно са њима, у потрагу су били укључени спасиоци на градској плажи.

О проналаску беживотног тела, обавештена је полиција која обавља увиђај на градској плажи.

Из Градског зеленила апелују на грађане да буду обазриви, посебно када је водостај низак као што је случај ових дана. На градској плажи је ангажовано 38 лиценцираних спасилаца обучених за све врсте спашавања у води, као и за пружање прве помоћи.