ПРИПАДНИК Полицијске управе у Београду Дејан Л. (38) ухапшен је у акцији инспектора Сектора унутрашње контроле (СУК) МУП Србије. Он је осумњичен за растурање наркотика, примање мита и злоупотребу службеног положаја.

Према незваничним сазнањима, овај полицијски службеник је већ дуже време на оку својих колега, који су добијали разне оперативне информације о томе шта он наводно ради и чиме се све бави. Чак су и старешине имале проблема са њим, па је смењиван и премештан у разне службе, јер није било чврстих доказа о криминалним радњама којима се бавио.

- Колеге, али и странке, па чак и обични грађани жалили су се на његово поступање као полицајца - наводи извор "Новости" из МУП Србије. - Постојала су и сазнања да растура наркотике, па су инспектори СУК почели да воде истрагу. Трајало је то неколико месеци. Када су прикупљени ваљани докази и уз консултацију са надлежним тужиоцем, Дејан Л. је ухапшен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Полицајци ухапшени због сумње за покушај убиства

Искусне службенике СУК, иако су навикли на свакакве злоупотребе људи које истражују, изненадило је све оно што су прикупили о свом колеги. Он је, како се сумња, готово био разгранао мрежу за растурање дроге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ухапшен полицајац због сумње да је злостављао жену

- Сумњамо да је растурао и препродавао најскупљу дрогу, кокаин - наводи наш саговорник. - Имао је чак и посредника, односно саучесника, који је на улици дистрибуирао наркотик. Није се, међутим, либио, како се сумња, ни да кокаин продаје сам. Ипак, био је опрезан па је "бели прах" лично продавао само људима које је познавао дужи период и у које је стекао поверење да га неће "откуцати".

Између осталог, прикупљени су и докази, за основ сумње да је Дејан Л. узимао новац како би грађане, који су направили саобраћајни прекршај, пустио без писања пријаве. Због тога је добио кривичну пријаву и за злоупотребу положаја. Приведен је Вишем јавном тужилаштву у Београду, на чији захтев му је судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана.

САУЧЕСНИЦИ

ТУЖИЛАШТВО и полиција сада истражују на који начин и од кога је Дејан Л. набављао кокаин и да ли је био део веће групе нарко-дилера. Према незваничним сазнањима, клупко криминалних радњи за које је осумњичен, почело је да се одмотава када је проговрио један од његових купаца.