Виши суд у Београду је которском Основном суду доставио пресуду којом је Сару Видак, студенткињу из Београда прогласио кривом и осудио је на казну затвора у трајању од 30 дана.

У казну је урачунато време проведено у притвору, почев од 14. августа до 5. септембра 2018.

Видак ће казну издржавати у просторијама у којима станује, без електронског надзора.

Прочитајте још: НА СЛОБОДИ, АЛИ ЧЕКА РОБИЈУ: Сара Видак осуђена на четири месеца затвора

У образложењу пресуде каже се да је Сара Видак проглашена кривом пресудом Основног суда у Котору од 05. 09. 2018. године, због извршења кривичног дела напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Видак је которски Основни суд осудио на казну затвора у трајању од четири месеца.

Министарство правде Републике Србије је доставило 6. децембра 2018. године Вишем суду у Београду молбу Основног суда у Котору, којом се од правосудних органа Србије тражи извршење стране кривичне пресуде, што је у складу са одредбама Уговора Црне Горе и Србије о међусобном извршавању судских одлука у кривичним стварима.

ПОРОДИЦА ВИДАК: СЛУЧАЈ ЗАВРШЕН ЈОШ У ЈАНАУРУ

На писање црногорских медија о Сари Видак, реаговала је њена породица: „Непријатно смо изненађени чињеницом да црногорски портали поново отварају случај Саре Видак, који је завршен још у јануару ове године“, каже Сарина мајка Оливера.

Према њеним речима, вероватно је некима у Црној Гори потребно да стално одржавају тензије са Србијом, да се наша земља сатанизује на сваки начин. Као да су „потрошили“ причу о случају „државног удара“, па сада поново потежу причу о Сари, која је у Црној Гори безмало представљена као државни непријатељ, објашњава Оливера Видак, која подсећа да је поступак против њене ћерке био све само не правичан, да није било снимака камера, да се вештак није појавио на рочишту, а сведоци су били инструирани.


Ванпретресно веће Вишег суда у Београду је одржало седницу којој је присуствовала окривљена Видак.

Она је изјавила да сматра да суђење није било правично и фер, а њен адвокат Јакша Пековић је сматрао да несу испуњени услови за признање стране судске одлуке. Он је казао да, уколико суд одлучи другачије, извршење буде у кућним условима, за што постоје услови.

Ванпретресно веће Вишег суда у Београду, којим је председавала председница Већа – судија Оливера Ђурић је, приликом доношења пресуде, узело у обзир да Сара Видак није раније осуђивана, да се ради о младој особи која се коректно понашала за време трајања поступка.

Извор: rtcg.me