Полиција је ухапсила Д, П. (35) из Неготина због сумње да је убио Рају Казимировића и чланове његове породице у селу Јабуковац код Неготина.


Како сазнајемо, осумичени је признао злочин, одвео истражне органе до места на којем је закопао оружје којим су убиства извршена. Реч је о једном "шкорпиону" и ловачкој пушци. Према нашим сазањима, он је навео да је користољубље мотив суровог убиства четворо мештана Јабуковца. Полиција је код њега открила још оружја, које није коришћено у овом злочину.


Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Неготину.


Осим за вишеструко убиство, осумњичени се и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИСТРАГА МАСАКРА У ЈАБУКОВЦУ: Убицама промакло 10.00 евра

Као што смо раније писали, на имању Раје Казимировића (72), једног од четири жртве масакра у неготинском селу Јабуковац, полиција је на два места пронашла укупно 10.000 евра који су промакли убицама. Према незваничним информацијама, мотив злочина је користољубље и сумња се да је украдено око 100.000 евра. На салашу је и поред тога остала позамашна сума новца, што указује да су Казимировићи били типовани и да су нападачи тачно знали где се налази главни "штек".


- У једној торби, у кући коју злочинци нису претресли, пронађена је торба у којој је Раја чувао 8.000 евра - сазнајемо од извора блиском истрази. - Такође, није дирана ни торбица са личним документима Казимировићеве сестре и сестричине, у којој је било око две хиљаде евра. Оне су, непосредно пре месакра допутовале из Немачке, где су живеле.


Наш извор каже да су убице тачно знале где треба да траже највећи део новца који Раја чувао у штеку. На салашу Казимировића има неколико кућа, али је само једна била претресена.


Поред домаћина, убијене су и његова мајка Драгица Казимировић (93), сестра Љубинка Оприкић (76) и њена ћерка Драгана Јозељић (53)!