ДАВОР је одличан снајпериста. Војску је служио у 63. падобранској јединици у Нишу, био је један од најбољих у класи и упућен је у Копнену зону безбедности. Сањао је да постане професионални војник. И поред свега, ја дубоко верујем да мој син није то урадио.

Овако, за "Новости", прича Славиша Пернић (60), отац Давора Пернића (35), који је ухапшен због сумње да је 7. августа у селу Јабуковац код Неготина, на месту званом Веља Вратна, убио Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53). Он је признао злочин, а хапшењу се није опирао. На саслушању је рекао да је украо 500 евра, док је полиција пронашла 300.

Давор је живео са оцем Славишом на салашу Појана Лунга, који је смештен у планинским врлетима више неготинског села Јабуковац, докле се теренским возилом једва долази.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ: Убица из Јабуковца случајно откривен на полиграфу, једва чекао да призна злочин, није имао намеру да убије

- Све је почело у суботу предвече - прича Славиша. - Дошао је један мој пријатељ полицајац и рекао ми је да су привели Давора и да је признао убиства.

По Славишиним речима, након тога је стигло још неколико патрола, које су започеле детаљну претрагу његовог салаша.

- Међутим, у кући нису нашли ништа - наставља Пернић. - Онда су узели ашове и лопате и кренули у багрењак који се налази недалеко од мог имања. Ту су се задржали неколико сати, а онда су почели да износе оружје. Био сам шокиран.

Славиша Пернић


По Славишиним речима, један од полицајаца му је казао да је Давор пао на полиграфу и да је признао четвороструко убиство.

- Мој син јесте волео оружје - не крије Славиша. - Често је долазио овде, доносио мете и вежбао гађање. Био је изванредан стрелац. Колико сам ја знао, имао је само ловачку пушку калибра осам милиметара, тако да када су ми извадили ону гомилу оружја, нисам могао да поверујем да то припада мом сину.

Наш саговорник каже да је његов син био миран и повучен човек, који је маштао о томе да постане професионални војник.

- Кад год је долазио овде и пуцао, рекао ми је да се спрема да конкурише за професионалног војника - додаје Славиша. - Чак ми је причао да је гађање вежбао и са неким својим пријатељима полицајцима.

На нашу молбу, Славиша је пристао да нас одведе до места где је пронађено ово оружје. Увео нас је у густ и трновит багрењак у коме су на неколико места биле ископане рупе у којима се налазио најлон, где је, по свему судећи, држано оружје.

Давор Пернић


- Заиста не знам како је мој син,набављао оружје, ако је то уопште и радио - у неверици је Славиша. - Па ви не можете да купите тако нешто на улици. А мој син, то тврдим, заиста није био проблематичан.

По Славишиним речима, Давор је пре 13 година имао проблем са ожењеним човеком који му је дирао девојку:

- Тада је изгубио контролу. Отео је од једног познаника пиштољ и ауто и у бесу кренуо да се обрачуна са напасником. Срећом, полиција га је у томе спречила.

Славиша тврди да су у селу сви знали да Казимировићи имају новца.

- Међутим, код мог сина је пронађено 315 евра, тако да ја дубоко сумњам да је он тај који им је пресудио и да је мотив убиства било користољубље. Али, пустићемо да истрага покаже шта се заправо десило. Ја дубоко верујем у то да мој син није починио тако страшан злочин - сматра Славиша.

Ухапшени, који је поседовао четири пушке и гомилу муниције, које је закопао у околини Јабуковца, полицијским инспекторима је рекао да је убио из страха.

- По селу су сви причали да је Раја имао велике своте новца - испричао је Давор полицији, додајући да није имао намеру да побије комшије, већ само да их заплаши и узме новац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОТАЦ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ЧЕТВОРОСТРУКО УБИСТВО: У нашем багрењаку су ископали оружје, нисам могао да верујем да та гомила припада мом сину

Кобног дана, према сазнањима нашег листа, Раја је отишао на њиву, а Давор је, кријући се, сачекао да он оде како би ушао у двориште. Убица је, сазнајемо, прво убио жене. На салаш је кренуо са намером да новац изнуди од Драгице Казимировић (93), која се кретала уз помоћ штака. Није очекивао да ће тамо затећи и њену ћерку Љубинку, али и унуку Драгану, које су три недеље пре тога дошле из Немачке да обиђу мајку и брата, односно бабу и ујака, и помогну им око послова на имању и у кући.

Раја га је, верује се, убрзо изненадио, па га је Давор ликвидирао са пет метара удаљености, док је овај долазио кући својим трактором. Жртве је, сумња се, убио пуцњима из два оружја.НАГРАЂЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наградио је новчано полицијске службенике који су расветлили злочин у Јабуковцу.

- Они су јасно показали да не постоји злочин који ће проћи некажњено. Ово је тек један од примера који показује да у полицији ради велики број изузетних професионалаца који се боре да Србија буде безбедна и сигурна земља - рекао је Стефановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Побио четворо комшија због 500 евра?!

НОВАЦ МИ ЈЕ ТРЕБАО ЗА БОЛЕСНУ ДЕВОЈКУ

КАКО "Новости" сазнају, Давору је стигао позив да се јави у полицију, јер су проверавани сви из околине Јабуковца који су раније имали проблема са законом. Он је сам дошао и пао је на полиграфу. Убрзо је признао злочин, саслушан је у тужилаштву и одређен му је притвор до 30 дана. Како сазнајемо, Давор је тврдио да му је "новац требао за лечење девојке која има карцином". Уколико буде осуђен могао би да добије казну од 40 година затвора.