ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова ухапсили су две особе осумњичене да су у ноћи између 27. и 28. августа на ауто-путу "Милош Велики" изазвале инцидент, када су зауставиле саобраћај код Обреновца и нанеле лакше повреде појединим возачима и оштетиле више аутомобила - саопштио је у четвртак директор полиције Владимир Ребић.

Приликом претреса станова ухапшених, како је истакао Ребић, пронађене су бакље, палице и други предмети, за које се сумња да су коришћени приликом насилничког понашања, које им се, као кривично дело, ставља на терет. Директор полиције је додао да је за неколико осумњичених, који су такође идентификовани, расписана потрага.

Све се догодило нешто иза поноћи. Према причи очевидаца, више од десет особа са фантомкама на глави излетело је на ауто-пут, недалеко од Мислођина, у покушају да зауставе саобраћај. Наоружани палицама лупали су по возилима, која су успели да зауставе. Том приликом повређена су тројица младића, а разлупана два аутомобила. Нападачи су се затим дали у бег.

- Полиција је одмах након догађаја предузела низ мера ради проналаска и идентификације починилаца тог вандалског акта - казао је Ребић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Три особе повређене у нападу на ауто-путу Милош Велики (ВИДЕО)

- Оперативним радом, убрзо смо дошли до сазнања о могућим починиоцима. Очекујем да ће врло брзо бити пронађене све особе које су извршиле ово кривично дело и да ће оне бити приведене правди и адекватно санкционисане.


По доласку на лице места, полиција је затекла "рено" новосадских таблица, код ког је стакло на возачевим вратима било поломљено. Двојица младића, која су била унутра, имала су посекотине по рукама. Недалеко одатле, стајао је "ситроен", страних ознака, коме су сва стакла са леве стране била разлупана, као и врата и браници. Од двојице младића који су били у овом возилу, један је прошао без повреда, док је други имао посекотине по врату.


Прочитајте још - Три особе повређене у нападу на ауто-путу Милош Велики (ВИДЕО)


Они су, према незваничним информацијама, изјавили да не знају ко их је напао и због чега, да су особе које су то урадиле биле маскиране и да им зато нису видели лице. Наводно, тврдили су да су кренули пут Црне Горе на одмор и да су шокирани оним што их је снашло на путу.

Један од очевидаца читавог догађаја испричао је да је у видео да возила испред њега коче и стају. Тада је угледао напред и неко светло, због чега је помислио да се догодила несрећа. Међутим, недуго затим, зачуо је пуцање стакала, угледао је дим и како неки маскирани људи излећу испред његовог возила, носећи палице.

- Све се одиграло муњевито - каже овај очевидац. - Насумично су ударали по стаклима аутомобила, који су успорили, или се зауставили. Нисам приметио да су на себи имали било каква навијачка обележја.


ВУЧИЋ: УХАПСИТИ СВЕ

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је у четвртак да морају да буду ухапшени сви нападачи.

- Сви ће бити похапшени. Како то може да се спречи? Па, сви ће бити похапшени - рекао је Вучић одговарајући на питања новинара. - Сви који су тамо тукли људе, са палицама излазили на ауто-пут, та банда ће бити похапшена.