У ВИШЕМ тужилаштву у Новом Саду покренута је истрага против Ј. В. (39) из околине Новог Сада, осумњиченог за силовање тринаестогодишње девојчице Ј. С. Саслушан је у тужилаштву у присуству браниоца по службеној дужности, а судија за претходни поступак му је одредио притвор до 30 дана.

Ова мера изречена му је да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке и оштећену, као и да не би поновио кривично дело за које се терети.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Очух силовао девојчицу за којом се трагало?

Према незваничним сазнањима, Ј. В. је наводно на саслушању негирао да је силовао тринаестогодишњу девојчицу, иначе усвојену ћерку своје садашње емотивне партнерке, док је претходно, после хапшења, у полицији признао да је то учинио.

У породици девојчице сви су још у шоку и неверици да је Ј. С. жртва сексуалног злостављања очуха. Најпре су се, како кажу, силно забринули због њеног нестанка 26. августа у поподневним сатима. Девојчицу је два дана касније полиција пронашла неповређену у околини Новог Сада код једног пријатеља, а у међувремену је уследило хапшење Ј. В.

- Ако се докаже да је заиста то урадио детету, онда треба доживотно да остане тамо где је сада, у затвору - огорчена је девојчицина бака. - Тешко ми је о томе и да причам, али могу да кажем да ми се тај човек од првог дана није допао.

По девојчицином понашању, наводно нису могли ништа сумњиво да примете. Била је сталожена, али у последње време и тужна.

Сумње: Очух Ј. В.


- Питала сам је због чега је таква, али је вероватно било срамота да ми каже шта јој се дешава и кроз шта пролази - наставља бака. - Наводно је то све трајало претходне две године. На крају је све испричала у полицији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ ПОТРАГЕ: Пронађена Јана (13), ухапшен очух осумњичен за силовање

ПРУЖИТИ ПОМОЋ ДЕТЕТУ

МИНИСТАРСТВО за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом потресних информација да је девојчица Ј. С. (13) из Кисача побегла од куће због тога што ју је, како је навела, сексуално злостављао очух Ј. В. (39), обавештава јавност да надзор над стручним радом и законитошћу рада Центра за социјални рад Града Новог Сада, обавља Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова - наводи се у саопштењу овог министарства.