САСЛУШАЊЕМ сведока, у понедељак је у Вишем суду у Новом Саду настављено суђење Милошу Бухи (47) из Степановићева за саучесништво у убиству Војислава Шкрбића (40) из Каћа, маја 2014. године у ресторану "Гондола".

Двојица сведока, Љубиша Дунђерски, спортски директор ФК Спартак из Суботице, и Горан Антић, спортски директор новосадског ФК Пролетер, иначе познаници оптуженог Бухе, испричали су да су га видели те вечери када је убијен Шкрбић.

Обојица су потврдила да су седела у кафићу "Дојава", и да Буху одатле познају. Према њиховим тврдњама, већ су на интернету из медија сазнали за пуцњаву у "Гондоли" у којој је убијен Шкрбић, када је стигао Милош Буха.

- Милош је ушао сам, попео се на галерију, и само се јавио руком у знак поздрава - казао је Дунђерски. - Када је после пола сата сат, силазио доле, пао је низ степенице. Био је, жаргонски речено, "препариран", односно пијан. Неколико нас му је пришло да му помогне, али је одбио, изашао напоље, сео у кола и отишао.

Сведок Мајо Вујовић, председник Удружења фудбалских судија, изјавио је да је присуствовао Бухином сусрету са Шкрбићем, две-три недеље пре убиства. Казао је да је на основу тога како су се поздравили, закључио да су у добрим односима, и да је Буха Шкрбићу изјавио саучешће поводом смрти оца.

Мирсад Етемовић, који Буху зна само из виђења, казао је да га је видео те вечери како улази у "Гондолу", после чега се чуо пуцањ, али је мислио да је петарда. Спазио га је на вратима, и деловао му је избезумљено.

Жртва Војислав Шкрбић


ВЕШТАЧЕЊА ОПТУЖЕНИ Милош Буха ће бити подвргнут неуропсихијатријском вештачењу. Поред тога, стручњаци треба да утврде и степен његове алкохолисаности те вечери.

Бухин комшија из Степановићева Владимир Косовац потврдио је да су њих двојица 22. маја ујутро пила ракију, јер га је Милош звао на част, пошто је сазнао да му је супруга трудна.

Шкрбић је убијен 22. маја 2014. око 21 сат у ресторану "Гондола". Душан Буха је оптужен да је хицима из пиштоља усмртио Шкрбића, а Милош Буха да му је помогао тако што је први у ресторану пришао Шкрбићу и са њим започео разговор, после чега је други Буха, са којим, иначе није у сродству, пуцао. Душан Буха је осуђен на 18 година затвора, а Милош Буха је био у бекству до новембра прошле године.

Суђење се наставља 30. октобра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У пуцњави убијен Војислав Шкрбић